Čačić: Primili smo eurogol, moram biti zadovoljan bodom

Hrvatska 1. tra 202319:50 > 19:55 3 komentara
Guliver Images

Dinamov trener nije bio previše raspoložen nakon utakmice, ali opet je pronašao razloge za slabu izvedbu svoje momčadi.

Dinamo je u Gorici odigrao samo 1:1, a nakon utakmice trener Modrih, Ante Čačić je izašao pred medije.

“Rezultat je realan, kroz dominaciju smo htjeli doći do golova i pobjede, ali nismo uspjeli. Domaćini su za to zaslužni, odlično su se branili, teško smo stvarali prilike. Došli smo do vodstva, nismo izdržali, primili smo eurogol. Na kraju moram biti zadovoljan bodom”, rekao je Čačić i dodao:

“Stvara se preveliki nemir, kao da je prvenstvo trebalo biti riješeno prije 10 kola, a to je nemoguće. Imamo zavidnu prednost, moramo biti mirniji do kraja. Nigdje nisu sigurni bodovi, imamo težak tjedan, neki su igrači umorni, Ristovski, Ivanušec, Baturina… bili su s reprezentacijama. Nismo bili dovoljno točni i precizni, iz toga su došle tehničke greške. Domaćinu čestitam na moralu, da se ne predaje. Nama predstoji da se okrenemo utakmicama koje slijede.”

Dinamo s tri gostovanja zaredom odlazi bez pobjede, a sad slijedi Kup u Šibeniku i gostovanje kod Lokomotive. Što možemo očekivati od ovakvog Dinama?

“Nadam se da ćemo biti učinkovitiji u završnici i da nećemo primiti ovakve golove. Neće biti lagana nijedna utakmica. Ali, nema Ademija, nema Petkovića, Perića, neki su igrači umorni…”

Dinamo bolje igra protiv momčadi iz vrha, Hajduk, Osijek, Rijeka, dok na ovim tzv. malim utakmicama gubi bodove.

“Igrali smo odlično neke utakmice, ali ne treba se vraćati na to. Nije isto kad momčad nije kompletna. Ali, ne treba zanemariti igru Gorice, bodovno nisu tu gdje su bili, ali igraju dobro. Zabili su i sjajan gol, nama se bod piše i idemo dalje. Imamo solidnu zalihu, ne treba nam stres, ne treba nam nemir, treba nam vjerao u ono što imamo u svlačionici. Ja sam optimist.”