Vušković odbio nagodbu jer Savez ne želi priznati pogrešku?

Guliver Images

Nogometaš HSV-a Mario Vušković odbio je ponudu iz Njemačkog nogometnog saveza (DFB) da prihvati suspenziju od godinu dana.

Krajem prošlog tjedna održao je treće saslušanje, a sudac Stephan Oberholtz odlučio je uzeti još malo vremena za donošenje odluke.

Pojavila se informacija da su iz Saveza ponudili Vuškoviću suspenziju na period kraći od godinu dana, ali tim hrvatskog braniča to je odbio vjerujući kako će Vuškovićevu nevinost  dokazati rezultati trećeg uzorka, odnosno uzorka C.

No jutros stižu nove informacije zašto se Vušković nije želio nagoditi. Ponudu da prihvati minimalnu kaznu, jednogodišnju suspenziju mnogi su protumačili na način da tužitelji zapravo i nisu baš sigurni u jačinu dokaza i cjelokupnog slučaja. Drugi tvrde da tamošnji Savez ne želi priznati pogrešku te da su zato ponudili nagodbu.

Kako bilo, konačna presuda će biti donesena za dva tjedna, a u slučaju da bude kriv, Vuškovića čeka četverogodišnja zabrana od nogometa. Druga je opcija, naravno, da bude u potpunosti oslobođen.