S 39 godina potpisao novi ugovor s klubom iz Bundeslige

Bundesliga 21. ožu 202319:03 > 19:03
Eibner-Pressefoto Gabriel Boia via Guliver Images

Novi ugovor s Eintracht Frankfurtom potpisao je 39-godišnji Makoto Hasebe.

Zaigra li Hasebe u sezoni 2023./24., mogao bi postati najstariji igrač koji je igrao za klub u Bundesligi.

Nakon što se oprosti od igračke karijere, nastavit će s trenerskim poslom do 2027. godine.

“Makoto je jedini profesionalac koji može sam odlučiti hoće li produljiti ugovor. Sretni smo što je donio ovu odluku i ostat će s nama kao igrač još godinu dana”, komentirao je član Eintrachtova odbora za sport, Markus Krösche, dodajući :

“Sa svojim stavom, svojom disciplinom i svojom nogometnom kvalitetom, on nije samo apsolutni uzor u našoj momčadi, već i dalje predstavlja vrijednost naše igre. S gotovo 40 godina, on je velikan Bundeslige i ambasador za Eintracht Frankfurt i njemački nogomet izvan granica zemlje.”

Hasebe igra za Eintracht od 2014.

“Jako sam sretan što mogu i moći ću igrati nogomet na najvišoj razini još jednu godinu u Eintrachtu. Jako je posebno biti dio tako velikog i uspješnog kluba u dobi od 40 godina.

Nastavit ću preuzimati odgovornost, želim biti uzor našim mladim igračima i predvoditi ih. Frankfurt je postao moj dom, Eintracht je moj klub. Zato se već veselim biti dio ovoga klub nakon moje karijere”, rekao je Hasebe.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.