El Pais: Barcelona je lagala koliko su platili Lewu

Bundesliga 17. srp 202218:53 > 18:54
Igor Russak/picture-alliance/dpa/AP Images

Robert Lewandowski postao je igrač Barcelone nakon tjedana pregovora i dogovora.

Službeno, najbolji strijelac Bayerna u posljednjih pola stoljeća otišao je u Kataloniju za 50 milijuna eura (45 milijuna odšteta plus pet milijuna bonusa), ali španjolski El Pais tvrdi da te brojke nisu točne te da je Barcelona uplatila Bayernu značajno veći iznos.

El Pais piše kako će Barcelona platiti Bayernu čak 60 milijuna za 34-godišnjeg napadača. Fiksnih 45 milijuna eura će biti uplaćeno odmah, zatim je tu pet milijuna na ime bonusa koji će biti aktivirani ako Barcelona izbori Ligu prvaka iduće sezone plus 19 milijuna ako Lewandowski odradi čitavu sezonu kao igrač Barcelone.

“Uprava Barcelone se obvezala da će isplatiti 60 milijuna eura po dogovorenim klauzulama ako Bayern javno objavi podatke koji su se najprije pojavili u javnosti, da je posao vrijedan 45 + 5 milijuna. Razlog je pokušaj ublažavanja napada medija zbog pretjeranog trošenja u financijski delikatnom trenutku u kojem se Barcelona nalazi”, za El Pais je potvrdio neimenovani agent koji je sudjelovao u transferu.

El Pais piše i kako je Lewandowski dobio znatno veću godišnju plaću nego što je službeno objavljeno (16 milijuna eura), a to znači da će Barca za njega u iduće četiri godine potrošiti 92 milijuna eura.