Ancelotti povukao svoje riječi, Real ipak igra na Svjetskom klupskom prvenstvu

Nogomet 10. lip 202417:41 0 komentara
xSamuelxCarrenox SAM_8502A via Guliver

Trener europskog nogometnog prvaka Reala iz Madrida Carlo Ancelotti izjavio je kako njegove riječi vezane uz moguće odbijanje pozivnice za sudjelovanjem na Svjetskom klupskom prvenstvu nisu interpretirane na način na koji je on namjeravao, dok se priopćenjem oglasio i sam "kraljevski" klub navodeći kako njegovo sudjelovanje nikada niti nije bilo upitno.

Nakon što je Međunarodni nogometni savez (FIFA) značajno smanjio nagradni fond za klubove koji će nastupiti na Svjetskom klupskom prvenstvu koje bi se trebalo održati krajem sljedeće sezone u SAD-u Ancelotti je u intervjuu za talijanski dnevni list Il Giornale objavljenom u ponedjeljak povodom njegova 65. rođendana kazao:

“FIFA može zaboraviti na to, klubovi i igrači neće nastupiti na tom turniru. Jedna utakmica Real Madrida vrijedi 20 milijuna, a FIFA nam nudi taj iznos za čitavo natjecanje. Naš odgovor je negativan. Kao i mi, i ostali će klubovi odbiti pozivnicu”.

No, kasnije tijekom dana Ancelotti je izjavio:

“Ništa ne može biti netočnije od toga kako bih ja odbio mogućnost igranja na turniru kojega smatram velikom prilikom za nastavak borbe za velike trofeje s Real Madridom”.

U službenom priopćenju Real je objavio:

“Kao što je i planirano, naš klub će sudjelovati na ovom službenom natjecanju i to s ponosom i entuzijazmom kako bismo novim trofejom ispunili snove milijuna naših navijača diljem svijeta”.

Na prvom Svjetskom klupskom prvenstvu na kraju sljedeće sezone trebala bi nastupiti 32 kluba, od toga 12 europskih s najboljim koeficijentom.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!