Hrvatskoj se nude NBA igrači hrvatskih korijena

Košarka 23. srp 202111:52 > 11:56
AP Photo/Ross D. Franklin via Guliver

Sve su glasnije priče kako bi Hrvatska mogla ponovno angažirati američkog igrača za košarkašku reprezentaciju.

Iako su Dino Rađa i Stojko Vranković godinama javno govorili kako nikada neće dopustiti da za Hrvatsku ponovno nastupa jedan američki igrač, nedavni neuspjeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre čini se da je promijenio njihovo mišljenje.

Izbornik Veljko Mršić nije imao najbolji roster na raspolaganju, kako zbog ozljeda, tako i zbog NBA obveza ključnih igrača, a dobar dio momčadi koja je ostala na okupu nije zadovoljila.

Index donosi informaciju kako postoje dvije ozbiljne opcije za hrvatski dres, a dva igrača stižu iz NBA klubova Phoenix Suns i Memphis Grizzlis. Vjerojatno je veće iznenađenje Cameron Johnson, član finalista Sunsa i suigrač Darija Šarića koji prema imenu i prezimenu ne donosi ‘hrvatski štih’, ali kako piše navedeni portal, njegova je majka Hrvatica rodom iz Amerike, dakle riječ je o dubljim korijenima hrvatskih imigranata.

Johnson je prije dvije godine bio 11. izbor drafta, a u dvogodišnjoj NBA karijeri prosječno je ubacivao devet poena. Riječ je o krilnom igraču visokom 203cm koji je tricu gađao sa 37 posto preciznosti.

Drugo ime je John Konchar, igrač na poziciji beka ili niskog krila, a koji imenom ipak privlači veću pažnju, 25 mu je godina, poznatiji je po fantastičnoj sveučilišnoj karijeri igrajući za Purdue. U NBA ligu nije izabran putem drafta, do sada je prosječno ubacivao skromnih četiri poena po susretu. O Koncharu se ne zna puno, a niti on sam nije siguran otkuda sve vuće korijene, navodno je ne takvo davno privatno govorio da ima i veze sa Srbijom te Češkom i Mađarskom.

Komentari

Vaš komentar