Novi igrač Dinama: Znam za Kukoča, a omiljen mi je Zubac

Hrvatska 22. ožu 202313:26 > 13:29
KK DInamo

Kao što je Sport Klub doznao, KK Dinamo Zagreb ima novog trenera, sada su ga predstavili. A doveli su i još jednog igrača.

KK Dinamo Zagreb predstavio je novog trenera prve momčadi, Vladimira Anzulovića s kojim su dogovorili suradnju na idućih dvije i pol godine.

Anzulović je već u ponedjeljak navečer predstavljen igračima i odradio je prve treninge, a osim njega novost je i Amerikanac Romelo Burrell, 25-ogodišnji krilni centar.

Predsjednik KK Dinamo, Marijan Pojatina uz izraze dobrodošlice novim članovima kluba, naglasio je kako je Vladimir Anzulović dugoročno rješenje na klupi ovog premijerligaša.

“Svjesni Anzulovićeve kvalitete i aktualnog trenutka u sezoni, kao i situacije u sezoni, odlučili smo se na ovaj korak s ciljem da održimo stabilnu situaciju na tablici. Vlado ima veliko iskustvo, ali i zarazujuću volju za rad, kao i dugoročnu viziju koja je slična našoj u klubu. Njegovim angažmanom pokazali smo da mislimo ozbiljno i da vjerujemo da naš klub ima perspektivu nastaviti plijeniti pozornost košarkaških krugova i dodatno se etablirati u premijerligaškom društvu, ali i činiti daljnje iskorake”, kazao je Marijan Pojatina, predsjednik KK Dinama.

Vladimir Anzulović u Dinamo dolazi nakon kratke epizode na Islandu, a iza sebe ima bogato iskustvo rada u najboljim hrvatskim klubovima, ali i slovenskoj Krki.

“Pratim ovaj klub od samih osnutaka i zbog nekih prijateljskih veza, znam kako je klub rastao i da još uvijek rastu. Nadam se da će nastaviti uz moju pomoć. Svjestan sam situacije u klubu, vjerujem da zajedničkim snagama možemo napraviti ono što se od nas očekuje. Želja je podignuti nivo igre u svim segmentima, zasad imamo minimalističke ciljeve, ali korak po korak”, prvi su dojmovi Vladimira Anzulovića kao trenera Dinama.

Romelo Burrell došao je iz ciparske Omonije, a igra na poziciji tri i četiri.

“Obzirom da sam iz Chicaga naravno da sam znao za Tonija Kukoča, ali jasno i Dražena Petrovića i Ivicu Zupca koji igra za moju omiljenu momčad LA Clippers. Prošla sezona mi je na koledžu bila najbolja u karijeri i pomoglo mi je da se odlučim na profesionalne vode. Na Cipru mi je završila sezona i drago mi je da sam dobio priliku ovdje u Hrvatskoj. Veselim se debiju, sviđa mi se momčadi, treninzi su intezivniji nego na Cipru, što mi osobno paše”, rekao je Burrell okupljenim novinarima.

Trenerski debi za Dinamo Vladimir Anzulović ima već u subotu u 18 sati protiv KK Zaboka u drugom kolu Lige za ostanak.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare