Embiid ima još jedno državljanstvo: ‘Zašto ne?’

Košarka 30. ruj 20229:08 > 9:09
Dan Hamilton-USA TODAY Sports via Guliver

Kamerunski centar Joel Embiid službeno je postao američki državljanin, prenose tamošnji mediji. Nakon što je dobio novu putovnicu, as Philadelphia 76ersa istaknuo je kako je "blagoslovljen" što je postao američki državljanin, a ključnu ulogu u tom procesu odigrao je njegov sinčić.

Ovo je treća putovnica za Embiida, koji je prethodno imao državljanstvo rodnog Kameruna i Francuske.

“Moj sin je Amerikanac, osjećao sam da živim ovdje i osjećam se blagoslovljenim zbog toga. Rekao sam si – ‘zašto ne?’“, rekao je 28-godišnji Joel Embiid.

Embiid je rođen u kamerunskom glavnom gradu Yaoundeu, gdje je živio do svoje 16. godine, kada se preselio u Sjedinjene Države kako bi razvio košarkašku karijeru.

U NBA je od 2014. kada su ga Sixersi odabrali kao trećeg izbora na draftu. Početkom ljeta dobio je i francusko državljanstvo, a istaknuo je kako mu je žao što nije mogao igrati za reprezentaciju te zemlje na Eurobasketu.

Embiid je imao sjajnu prošlu sezonu – bio je drugi u glasovanju za MVP nagradu, a u proteklih pet sezona bio je izabran za All-Star utakmicu. U protekle četiri sezone bio je član idealne obrambene petorke lige, a u sezoni 2021./2022. bio je i najbolji strijelac lige.

Komentari

Vaš komentar