Euroliga priznala: Zvezda je oštećena

Euroleague 31. pro 202212:52
Sport Klub

Usporene snimke iz različitih kuteva to su i pokazale, a sada je stigla i službena potvrda vodstva Eurolige da su košarkaši Crvene zvezde bili teško oštećeni u utakmici protiv Barcelone...

Dan nakon pobjede Barcelone u Beogradu kod Crvene zvezde o spornoj situaciji s kraja četvrte četvrtine kratkim priopćenjem oglasila se Euroliga.

Podsjetimo, sa zvukom sirene Barcelonin igrač Nikola Mirotić ubacio je tricu za produžetak, ali tek nakon što je nogom izašao izvan granica terena, što je sucima promaknulo.

“Tijekom meča 16. kola Eurolige između Crvene zvezde i Barcelone, na 8.2 sekundi do kraja četvrte četvrtine lopta je došla do Coryja Higginsa, igrača Barcelone, koji je dodao Nikoli Mirotiću. U trenutku kad je primao loptu, Mirotić je nagazio na aut-liniju i tako napustio teren, što je trebalo rezultirati gubitkom posjeda i lopta je trebala biti dodijeljena Crvenoj zvezdi na 3.3 sekunde do kraja četvrtine”, navedeno je u priopćenju.

Situaciju je poslije utakmice komentirao i sam Mirotić koji nije bio svjestan da je gazio liniju, ali je istaknuo da su suci to morali vidjeti. Barcelona je tom tricom izborila produžetak (84:84) u kojemu je na kraju i pobijedila 99:94.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.