Messi: Napravili smo korak prema naslovu

Katar2022 3. pro 202223:47 0 komentara
xBaguxBlancox WC_221122_095 via Guliver

Argentina je pobijedila Australiju rezultatom 2:1 i time smo dobili prvi par četvrtfinala Svjetskog prvenstva - Argentina će se suprotstaviti Nizozemskoj.

Lionel Messi, autor prvog pogotka Argentine, bio je sretan nakon utakmice.

Vrlo sam sretan zbog ove pobjede, napravili smo još jedan korak ka naslovu. Bila je to fizički vrlo teška utakmica i kontrolirana. Možda smo je mogli riješiti ranije i zaključati vrata, ali nismo. Osim njihovog zadnjeg udarca koji je obranio Dibu Martinez, nismo previše patili”.

Nahuel Molina, desni bočni Argentine, podijelio je svoje viđenje utakmice.

“Nevjerojatno. Patili smo na kraju utakmice, znali smo da oni mogu proći, da su jaki u kontranapadu i na lopti. Malo smo patili na kraju, ali uspjeli smo i prošli. Sve utakmice su teške. Pokušavali smo igrati svoju igru, to smo i uspjeli, tako smo i zabili. Privilegija je igrati s Messijem. Znamo da moramo biti strpljivi, znamo da će on završiti tako što će naći to malo prostora i znamo da uvijek imamo tog asa u rukavu”.

Graham Arnold, australski izbornik, bio je ponosan na svoje igrače

“Rekao sam dečkima da ne mogu biti ponosniji na njih i na sve što su dali, meni i zemlji. Bio je to dug, težak put od četiri i pol godine. Naravno, malo sam razočaran, jer mislimo da smo mogli imati malo više. Ali siguran sam da je zemlja jako ponosna na ove dečke. Ne igraš svaki dan s trećom najboljom momčadi na svijetu i mislim da smo napravili sjajan posao. Ponosan sam na žrtve koje su podnijeli tijekom ovog putovanja. Čuli smo puno da smo bili najlošija momčad “Socceroos” svih vremena, a došli smo do 1/8 finala, kao 2006. godine, uzevši šest bodova u grupi, što se nikad nije dogodilo. Messi? On je nevjerojatan. On je jedan od najvećih svih vremena, on je izvanredan. Imao sam privilegiju igranja protiv Diega Maradone i treniranja Messija protiv Argentine. Argentina mora biti ponosna i sretna što je imala dva igrača ovakvog kalibra.Nogomet je sport koji ujedinjuje našu naciju, a navijači su bili jako sretni što su prisutni na Svjetskom prvenstvu. Ali tako bi trebao biti svaki put i potrebno nam je da vlada uloži novac u razvoj ovog sporta.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!