Pamić za SK: Pogrešan izbor igrača, a Kanada je ‘divlja’

Hrvatska 24. stu 202214:11
REUTERS/Amr Abdallah Dalsh via Guliver Images

Div iz Žminja i bivši reprezentativac Hrvatske Igor Pamić za Sport Klub je analizirao utakmicu Vatrenih s Marokom i najavio ogled s Kanadom...

Pamić nam je u uvodu priznao da ga loša kvaliteta utakmice protiv Marokanaca na otvaranju (0:0) nije iznenadila.

“Nisam očekivao spektakl. Računao sam na agresiju Maroka i napominjao sam da će biti teško. Imali smo probleme, ali bilo je i dobrih stvari. Nismo bili loši, ali nismo bili ni najbolji.”

Idemo od dobrih stvari.

“Izgledali smo organizirano i stabilno u obrani, no nedostajalo nam je više prema naprijed. Tu se nije pogriješilo u taktici, već u izboru igrača.”

Problemi su bili sljedeći:

“Bili smo sterilni. Nismo izabrali igrače koji će znati odgovoriti njihovoj agresiji. Ne mogu prihvatiti konstataciju da smo previše respektirali Maroko. Pa, mi imamo igrače u najjačim klubovima Europe koji su navikli na takve utakmice. Afričke su reprezentacije dinamične i motorične, a mi prema naprijed nismo znali kako doći u šansu. Pogriješilo se s izborom igrača u napadu.”

Pamić je uvjeren da će Dalić izmiješati početnu postavu za dvoboj s Kanadom.

“To je izbornikov posao, ali promjena mora biti. Imamo širok izbor igrača.”

U tom kontekstu, treba li možda mijenjati i formaciju?

“Ne treba se zamarati formacijom. Neka ostane ista. Nije nam potrebno mijenjati je zbog suparnika. Prekvalitetni smo za to. Ali, moramo pripremiti način i organizaciju napada kako bismo lakše dolazili u završnicu i odabrati prave igrače koji će nam to omogućiti.”

Igor Pamić

Dobro, Maroko je arhiviran. Slijedi nam Kanada koja je ostavila izvrstan dojam protiv Belgije usprkos minimalnom porazu.

“Kanada je išla sto na sat. Ako i protiv nas bude tako jurišala, imat ćemo problema što god mi igrali. Pomalo su i ‘divlja’ momčad, nemaju što izgubiti. Prema naprijed su bili ekstra, opasni su jedan na jedan, bezobrazni, agilni, s puno igrača ulaze u završnicu… Međutim, isto tako ostavljaju dosta prostora otraga. Gotovo je svaki napad Belgije doveo do njihove šanse. Moramo biti pametni i uvjeren sam da ćemo pobijediti.”

Kanadski je izbornik vulgarnim komentarom motivirao svoje igrače uoči dvoboja s Hrvatskom. Hoće li jedan takav komentar dodatno motivirati naše igrače i kako bi Pamić kao trener i(li) igrač reagirao?

“On nam je time pomogao”, smatra Pamić.

Ali naglašava:

“Ta jedna izjava neće utjecati na rezultat. Utjecat će samo priprema i naša kvaliteta. Uvjeren sam da će i izbornik i igrači protiv Kanade biti u boljoj formi nego protiv Maroka i da ćemo pobijediti. A kako bih ja kao igrač reagirao na takvu izjavu? Rekao bih mu samo da ću ja njemu napraviti to što on želi napraviti nama, haha!”

Komentari

Vaš komentar