Aco zadnji put vodi Hrvatsku: Moram ostvariti ono obećano

Hrvatska 25. velj 202312:52 > 12:53
Nicolò Campo via Guliver Images

Hrvatska košarkaška reprezentacija sutra u 18 sati u Splitu igra protiv Austrije igra pretkvalifikacijsku utakmicu šestog kola za Europsko prvenstvo 2025. godine. Podsjetimo, Hrvatska je u četvrtak pobijedila na gostovanju u Švicarskoj (64:56) i tako osigurala drugo mjesto u skupini.

Aleksandar Petrović na konferenciji za medije najavio je utakmicu s Austrijancima, koja će mu biti posljednja na mjestu privremenog izbornika, a nakon toga će obnašati samo funkciju sportskog direktora Hrvatskog košarkaškog saveza, za što je prvotno i doveden.

Utakmica protiv Švicarske otišla je u smjeru u kojem nisam očekivao“, rekao je Petrović pohvalivši obranu protiv Švicaraca te dodavši kako se njihova reprezentacija ne smije podcijeniti. Petrović je rekao kako mu je “žao što prije dvije godine nije preuzeo Split jer bi time u trenerskoj karijeri bio na klupi četiri najveća hrvatska kluba“.

Neću naglašavati, s 33 godine karijere, ali vrlo vjerojatno jest. Jednostavno, preda mnom je ozbiljan zadatak da u trećem mjesecu obavim ono za što sam došao u Savez što se tiče struke. Već sam ranije predložio izbornike za mlađe kategorije, a bio sam i aktivan sudionik svih aktivnosti i prijedloga prema klubovima oko novih sistema natjecanja.

Dosta tih stvari se događalo iza scene. Sad slijedi ono što vas zanima za izbornika. A što se tiče pitanja o posljednjoj utakmici na klupi: vrlo vjerojatno jer me povijest naučila nikad ne reci nikad. Još uvijek imam energije, ali na kratke relacije.

Kada imate toliko godina, i shvatite da ste najstariji trener tu, pa kažem ‘vrlo vjerojatno’, ali klupska klupa ne dolazi apsolutno u obzir“, zaključio je Petrović o svojoj posljednjoj utakmici na izborničkoj poziciji.

Posljednju utakmicu Hrvatske u ovoj fazi možete gledati samo na programu Sport kluba u nedjelju od 18 sati

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima