SKener: Fućkaš emocije, dajte nam preVARu

Euro 2020 8. srp 202113:39 > 13:552 komentara
AP Photo/Frank Augstein

Emocije su zaj**bana stvar. Nema onog tko se u to nije uvjerio barem jednom.

Isto tako svijet pamti samo pobjednike. Malo će biti onih koji će se kroz godine sjećati moralnih pobjednika ovog Eura – Danaca.

Nakon drame koju su proživjeli s Christianom Eriksenom osvojili su srca mnogih nepristranih navijača. A tek kada ih ždrijeb spojio u polufinalu Englezima, čitav svijet želio ih je vidjeti u finalu, izuzev naravno Engleza i pokojeg zalutalog poklonika Gordi Albiona u svijetu.

Priznajem, jedan sam od rijetkih koji voli Engleze i koji je protiv Danaca bio na njihovoj strani. I reći ću, Engleska je bila bolja momčad u ovih 120 minuta od Danske, no tko zna kako bi utakmica završila da ju nije sudio Danny Makkelie. Jer Kasper Schmeichel je pokazao da zna skidati penale.

Dva neregularna gola, po jedan na svakoj strani, bili su dovoljni da sudac koji je ove godine već napravio jedan veliki previd kada nije vidio gol Ronalda u Beogradu, bude svjetski neprijatelj broj 1.

I engleski, ne lažimo, jer nisu Englezi krivi za poklonjeni penal, ali ide to tako da su oni krivci jer su uz pomoć Nizozemca izborili finale Eura.

Osam sudaca koji su bili delegirani za ovu utakmicu, što na terenu i uz njega, što u VAR sobi, pokazali su da ne znaju osnovna nogometna pravila. I to na najvećoj mogućoj pozornici, u polufinalu Europskog prvenstva.

Mnogi će reći Englezi imaju poguranac od samog početka Eura, jer imali su tek jednu utakmicu izvan domovine, u četvrtfinalu u Rimu kada su razbili Ukrajinu. Ali nitko ne može osporiti da su zaslužili nastup u finalu Eura.

Mrlja je bačena, toliko puta spominjani VAR opet je glavna tema jer je ‘ubio’ utakmicu. Po tko zna koji put. Opet se pokazalo da je i dalje ljudski faktor itekako presudan uz sve moguće tehnologije.

I dok god je tako bit će preVARa. Fućkaš emocije, svi ionako nakon gola prvo gledaju suca, ne trče prema navijačima… A oni gore u Uefinim foteljama lijepo se smiju što im je preVARa prošla…

Drvljem i kamenjem danas na nedužne engleske igrače jer eto izborili su finale uz sudački poguranac. A samo su se borili 120 minuta i igrali nogomet, ništa više…

Komentari

Vaš komentar