Junak dana: Srećom, slavni tata nije odustajao!

Euro 2020 7. srp 202110:20
REUTERS/Carl Recine

Nije počeo u prve dvije utakmice Italije na Euru, da bi mu izbornik Roberto Mancini dao priliku protiv Wales. Opet je počeo na klupi protiv Austrije, da bi ulaskom u 84. minuti inspirirao put Italije do četvrtfinala. Nakon toga počeo je i protiv Belgije i protiv Španjolske.

Riječ je o Federicu Chiesi, 23-godišnjem ofenzivcu Juventusa, koji je sinoć bio proglašen za igrača polufinalne utakmice između Italije i Španjolske u kojoj je zabio gol za vodstvo Italije 1:0.

Chiesea je inače uoči utakmice obećao pobjedu za ozlijeđenog suigrača Leonarda Spinazzolu, a na kraju mu je posvetio i nagradu za igrača utakmice.

“Posvećujem nagradu za igrača utakmice i pobjedu Spinazzoli. Sigurno da bi na pomogao, ali takve stvari se događaju u nogometu, pružit ćemo mu zadovoljstvo u finalu”, otkrio je Chiesa.

Ofenzivac Juventusa ima i velike šanse da krene u finalu, te osvoji trofej koji njegov otac Enrico s Italijom nije uspio.

A baš je otac razlog što je danas tu gdje je.

“Dvije, tri godine sam patio, jer se nisam razvio fizički. Kada sam imao 14, 15 godina, puno puta sam razmišljao o odustajanju, ali obitelj je uvijek vjerovala u mene. Kada nisam igrao, trudio sam se razmišljati – igrat ću u sljedećoj. I naporno radio.”

Kao idola ističe Cristiana Ronalda, s kojim je postao suigrač prošlog ljeta kada ga je Juventus doveo na dvogodišnju posudbu iz Fiorentine.

“Imam isti stav kao Cristiano Ronaldo. Sve se može postići radom. On nije talentiran kao Messi, ali ima isti broj Zlatnih lopti. On je pravi pokazatelj da ako želite doći na vrh i ostati tamo, morate se fokusirati i na najsitniji detalj.”

Još kad bi poput idola podigao pehar koji je ovaj podigao prije pet godina! No, nešto će se pitati Engleze ili Dance…

Komentari

Vaš komentar