SKener: Hajduče, ugledaj se na Dinamo

Blog 10. kol 202222:06 > 22:07 0 komentara
Miro Gabela/Hajduk.hr

Hajduk je 'preživio' Guimaraes. Izgubili su Bijeli 1:0 od Vitorije, no za prolazak protiv Portugalaca im je bilo dovoljno sjajno drugo poluvrijeme na Poljudu kada su zabili tri komada i stigli do preokreta za slavlje 3:1.

Iako početak nije bio obećavajući, jer Anderson je probio Kalinića već u petoj minuti. No, čovjek se tu mora zapitati što su radili braniči Bijeli kada je napadač domaćina neometan primio loptu na 16 metara, pa je ona čak stigla i odbiti s od travnjaka da bi ju potom sjajno zahvatio i razveselio domaće navijače. Braniči Hajduka stajali su na dva metra od njega, a izostao je i blok za kojeg je sigurno bilo vremena. Kalinić je imao loptu na ruci, no ona je ipak završila u mreži.

Pa neće valjda opet dva gola iz prve utakmice biti premalo, ne sumnjam kako su mnogi odmah pomislili, jer Gzira i Tobol teško se brišu iz sjećanja, a Vitoria ipak dolazi iz malo ozbiljnije nogometne lige od njih.

No, Hajduk taj gol danas nije poremetio, Vitoria je bila itekako dominantna u tih prvih 15 minuta utakmice, no Bijeli su se polagano oslobađali, a onda kada su se oslobodili i zaprijetili u dvije, tri prilike. Ipak, bilo je vidljivo da igračima Hajduka nedostaje iskustva u ovakvim dvobojima.

Možda su Bijeli morali strepiti do posljednjeg sučevog zvižduka, pa i nakon njega kada smo vidjeli koliko je poraz teško pao navijačima Vitorije, no ovaj Hajduk je pokazao da može i zna igrati ovakve europske utakmice.

Dambrauskas je sjajan trener, dobacio mi je kolega kada je kamera u jednom trenutku utakmice zumirala trenera Bijelih. Vukao je Litavac dobre poteze i Hajduk je preživio i igrat će Europa u Splitu i iza Gospe.

Villarreal? Dinamo je u srcu sezone pokazao da se s njima može. Početak je sezone i tu sigurno Hajduk može i mora tražiti šansu… Pa i moćna Sevilla ove je zime pala u Maksimiru. Zašto ne bi Žuta podmornica bila potopljena na Poljudu?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!