Sainz najbrži na treningu u Monaku, prati ga Alonso

AP Photo/Luca Bruno via Guliver Images

Carlos Sainz odvozio je uvjerljivo najbrži krug na prvom slobodnom treningu za VN Monaka za upravljačem Ferrarija SF-23 u posljednjim minutama sesije i time povećao svoju prednost ispred sunarodnjaka Fernanda Alonsa koji je bio drugi najbrži za Aston Martin...

Ferrarijevi vozači držali su prva dva mjesta na medium gumama dok je većina vozača vozila na hardu, ali Hamilton malo prije isteka prvih pola sata vozi novo najbolje vrijeme (1:14.035).

Hulkenberg je izgubio kontrolu nad svojim Haasom na kočenju nakon tunela, oštetio stražnji kotač i ušao u boks, a zbog krhotina je nakratko proglašena crvena zastava.

Alonso dovodi Aston Martin na vrh 15 minuta prije isteka vremena i prvi vozi ispod 1:14 na medium gumama (1:13.907), a pet minuta kasnije Sainz na istim gumama vozi još brže (1:13.690).

Šest minuta prije kraja Sainz vozi novo najbolje vrijeme, tri desetinke brže od Alonsa, i to je ostalo najbolje vrijeme do kraja treninga.

Albon se tri minute prije isteka vremena razbio na izlasku iz prvoga zavoja što je uzrokovalo crvenu zastavu, ali trening se nije nastavio.

Dva Španjolca Sainz i Alonso ostali su na prva dva mjesta ispred Hamiltona u temeljito poboljšanom Mercedesu, a Red Bull je zauzeo tek četvrto i šesto mjesto nakon što se Verstappen intenzivno žalio na ponašanje svoga bolida.

Leclerc je u posljednjem brzom krugu pogriješio u trećem sektoru i morao prerezati zavoj zbog čega je propustio šansu pridružiti se Sainzu u vrhu poretka pa je završio peti.

Norris je bio vrlo brz za McLaren na sedmom mjestu ispred Ocona u Alpineu, Strolla u Aston Martinu i Albona u Williamsu koji je kasnim sudarom pokvario inače dobar dojam za Williams.

Drugi slobodni trening vozi se u 17:00.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.