Perez: Ispričavam se cijeloj momčadi, ovo je nedopustivo

Automoto 29. svi 202322:57 0 komentara
Hasan Bratic/DeFodi Images via Guliver

Sergio Perez ispričao se svojoj momčadi na neprihvatljivo lošem vikendu na ulicama Monte Carla na kojima je prije 12 mjeseci došao do pobjede nakon što je ove sezone u katastrofalnom vikendu ostao bez bodova

Perez se razbio rano u Q1 i startao posljednji, a u utrci je u boks ušao već u prvom krugu zamijenivši medium gume hardom, donosi MaxF1.

To mu nije pomoglo da izbjegne promet, ali i brojne okršaje poput onih s Magnussenom i Strollom u kojima je oštetio svoj Red Bull RB19.

Do kraja utrke Meksikanac je još čak četiri puta bio u boksu, u 34., 53., 57. i 70. krugu, a završio je 16. s dva kruga zaostatka za Verstappenom.

Iako ima dvije pobjede i četiri postolja na prvih šest utrka, vikend u Monaku skupo je koštao Pereza koji za Verstappenom zaostaje 39 bodova, 16 utrka prije kraja prvenstva.

“Išlo je jako dobro. Uvjeti su bili teški i bilo je nade da ćemo, kad počne padati kiša, moći ispraviti stvari. Ali nismo, što je šteta”, rekao je Perez.

“Nažalost, jako sam rano ušao u promet i to nas je vratilo na početnu poziciju. Tada sam slomio prednje krilo s Magnussenom koji je upravo zakočio iz šikane i krenulo je loše. Nisam imao pojma što se događa, ali nažalost imao sam popriličnu štetu. Kada ste na tim pozicijama, uvijek morate puno riskirati. Onda je pala kiša i ja sam bio jedan od posljednjih koji je ušao u boks. Onda sam se zabio u zid i sve je krenulo po zlu. Platili smo cijenu moje pogreške [u kvalifikacijama], a to je bilo vrlo skupo. Stvarno je jako tužno, ali ne danas, uglavnom od jučer. Znali smo da je to cijena koju smo morali platiti. Znao sam da je moja pogreška jučer bila jako skupa. To je jako frustrirajuće.”, poručio je Meksikanac koji se odlučio ispričati svojoj momčadi zbog kaotičnog vikenda.

“Moram se ispričati cijeloj svojoj momčadi jer je nedopustivo imati ovakvu grešku. Moram ići dalje i učiti iz toga. Ne mogu si dopustiti još jednu nulu u prvenstvu. Ali ipak imam neke nade. Stvarno se nadam da ću se moći vratiti na svoju normalnu razinu u Barceloni. Moram biti savršen u sljedećih nekoliko utrka, moram ostvariti pobjede…i to brzo.”, rekao je vozač Red Bulla.