Hamilton: Verstappen je prešao granicu!

Automoto 6. pro 202110:13 > 10:14
DPPI Panoramic via Guliver Image

Lewis Hamilton kaže da se u trkaćoj karijeri još nije susreo s vozačem poput Maxa Verstappena i da su neki njegovi potezi s jučerašnje utrke definitivno 'prešli granicu' nakon višestrukih okršaja u Saudijskoj Arabiji.

Hamilton je uspio pobijediti u dramatičnoj utrci u Džedi koja je bila dvaput prekinuta, a u uzbudljivoj završnici došlo je do kontakta između Hamiltona i Verstappena kada je Verstappen pokušao propustiti svoga suparnika nakon naredbe momčadi, donosi MAXF1.net.

Zahvaljujući trećoj pobjedi zaredom Hamilton je uspio izjednačiti bodovni učinak uoči posljednje utrke sezone, ali Verstappen je u prednosti jer ima jednu pobjedu više.

“Ja sam pokušavao ostati hladan, što je bilo zaista teško”, rekao je Hamilton.

“Utrkivao sam se protiv puno vozača u životu. U 28 godina, susreo sam puno različitih karaktera. A rijetki su prelazili granicu.”

“Danas sam pokušavao govoriti na stazi, zadržati bolid unutar bijelih linija i učiniti stvari kako treba.”

“On [Verstappen] je prešao granicu, to je sigurno.”

“Izbjegavao sam sudar s tim dečkom toliko puta. Ne smeta mi što sam ja uvijek taj koji to radi. Jer morate preživjeti za drugi dan, što sam i uspio.”

Hamilton je pojasnio i situaciju u kojoj nije prestigao Verstappena kada ga je Nizozemac pokušao pustiti prije posljednjega zavoja.

“Nisam dobio informaciju pa nisam razumio što se događa”, rekao je Hamilton.

“Odjednom je počeo usporavati i onda se pomalo pomicati. Pomislio sam da igra neku ludu taktiku, ne znam.”

“Ali onda sam počeo dobivati poruku, taman kad je počeo kočiti i to naglo, i skoro sam ga u potpunosti pogodio u stražnji kraj i oboje nas izbacio.”

“Za njega nema veze ako oboje ne završimo. Za mene moramo oboje završiti. Ali bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi.”

Posljednju utrku sezone iz Abu Dhabija pratite ovog vikenda samo na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar