Hamilton: Neće se problemi riješiti preko noći

Automoto 18. ožu 202314:19 > 14:19
Jerome Miron-USA TODAY Sports via Guliver

Mercedesov vozač Lewis Hamilton kaže da se njihovi problemi s bolidom ne mogu riješiti preko noći, s čim se slaže i njegov momčadski kolega George Russell nakon prvoga dana u Saudijskoj Arabiji.

Uz neke manje nadogradnje i ispitne stavke koje je trebalo pogledati, Mercedes je u petak bio usredotočen na stjecanje boljeg razumijevanja F1 W14 i smjera razvoja kojim žele krenuti u ostatku sezone, donosi MAXF1.net.

U toplijim, dnevnim uvjetima, rad na prvom treningu bio je usredotočen promjene na podnici i stražnjem krilu zajedno s razumijevanjem ponašanja guma – George je bio peti najbrži, a Lewis šesti.

Na drugom treningu vozači su bili usredotočeni na mješavinu brzih krugova na mekšoj mješavini guma s dugim dionicama kasnije u sesiji, dok je momčad procjenjivala promjene postavki kako bi riješili ograničenja ravnoteže. George je bio peti najbrži u drugoj sesiji, dok je Lewis završio 11.

“Prikupili smo mnogo podataka koje treba proći večeras. Nastojat ćemo maksimizirati paket koji imamo i postaviti bolid na najbolji način,” rekao je Russell.

“Koliko god to svi htjeli, s obzirom na sav naporan rad koji svi ulažu, znamo da nećemo pronaći jednu sekundu preko noći.”

“Red Bull je jasno ispred, ali učimo puno o našem bolidu. Ta će nam učenja pomoći i kratkoročno i srednjoročno. Kao što je uvijek slučaj i na treninzima, nismo sigurni koje su modove snage svi koristili pa ćemo više znati sutra.”

“Mučio sam se u obje današnje sesije, ali završili smo program dugih dionica koji smo imali i pokušali naučiti što je više moguće,” dodao je Hamilton.

“Nastavit ćemo ulaziti u detalje preko noći i usredotočiti se na poboljšanje ravnoteže bolida kako bismo ga lakše vozili.”

“Težak je to bolid za voziti, ali znam da svi naporno rade u tvornici.”

“Neće se to riješiti preko noći i trebat će vremena, stoga samo moramo biti strpljivi i dati sve od sebe ovdje na stazi.”

Komentari

Vaš komentar