Verstappen objasnio što mu je upropastilo drugi krug

Automoto 22. svi 202212:00 > 12:00
ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN via Guliver Images

Max Verstappen kaže da Red Bull može biti sretan što utrku u Barceloni startaju s drugoga mjesta, a objasnio je zašto mu je propao posljednji krug u Q3 nakon što je bio najbrži u prvim pokušajima.

Verstappen je bio najbrži nakon prvih Q3 pokušaja s vremenom 1:19.073 ispred Sainza, Pereza i dva vozača Mercedesa, a Leclerc se izvrtio u 14. zavoju nakon što je imao najbrži drugi sektor, donosi MAXf1.net.

Ali Leclerc vozi briljantan drugi krug s najbržim vremenima u drugom i trećem sektoru i vozi 0.323 sekunde brži krug od Verstappena dok je Verstappen bio sporiji u drugom krugu, isprve misleći da ima problem s motorom.

Uzrok problema zapravio je bio DRS koji nije funkcionirao i njegovo se stražnje krilo nije moglo otvoriti što je na pravcu rezultiralo puno većim otporom zraka i manjom brzinom.

Nizozemac je nakon kvalifikacija upitan kako komentira frustrirajući kraj kvalifikacija i što misli o ostvarenom rezultatu.

Da, pitao sam se što se događa, meni se činilo da imam gubitak snage, a zapravo je bila riječ o povećanom otporu zraka jer se stražnje krilo nije otvaralo,” rekao je Verstappen.

Startamo drugi i mislim da možemo biti sretni s tim, ali pomalo je šteta zbog posljednjega pokušaja.”

Šteta, ali mislim da je drugo mjesto dobar rezultat za nas, puno je momčadi došlo s nadogradnjama za ovu utrku, a mi baš i nismo.”

Donekle i očekivano jer su oni [Ferrari] uvijek i bili brži u jednom krugu, a naravno da su s poboljšanjima možda napravili još jedan korak naprijed.”

Za sutra, obično imamo dobru brzinu u utrci, ali oni su jutros poboljšali bolid i brzinu na dužim dionicama tako da će biti teška borba.”

Komentari

Vaš komentar