Perez dobio kaznu za Španjolsku zbog opasne vožnje

Automoto 10. lip 202412:59 0 komentara
REUTERS/Mathieu Belanger via Guliver Image

Sergio Perez dobio je tri mjesta kazne za iduću utrku u Španjolskoj zbog opasne vožnje s oštećenim bolidom na VN Kanade što je nastavak loše serije događaja za meksičkoga vozača koji je posljednja tri vikenda u lošoj formi.

Potpisivanje novoga ugovora s Red Bullom na još dvije sezone jedina je pozitivna stvar koju Perez može pamtiti iz prethodnoga tjedna nakon što je u Montrealu ispao u Q1 i imao izuzetno lošu utrku u kojoj se nikako nije uspio probiti kroz poredak s 16. mjesta, donosi MAXF1.net.

Perez je bio 13. kada je u šestom zavoju pogodio barijere nakon što je pregazio mokru površinu na gumama za suhe uvjete.

Nakon kontakta s barijerama, Meksikanac je nastavio stazom ostatak kruga sa znatno oštećenim stražnjim krilom i pritom izgubio nekoliko dijelova na povratku u boks, što je potaknulo hitne radio poruke brojnim vozačima zbog otpalih krhotina.

Tijekom saslušanja koje je uslijedilo nakon utrke Red Bull je potvrdio da je Perez dobio savjet da vrati bolid u boks jer su pokušavali izbjeći situaciju sa sigurnosnim automobilom.

Suci su utvrdili da je sportska kazna neophodna zbog sigurnosnih implikacija incidenta i kao rezultat toga, uz kaznu od 25 000 eura izrečenu Red Bullu, Perez je pogođen s tri mjesta kazne na sljedećoj utrci.

“Za incident sam bio kriv”, priznao je Perez.

“Dodirnuo sam mokri dio u šestom zavoju i nisam mogao zaustaviti bolid. Bilo je ovo nekoliko vrlo teških vikenda, pregrupirati ćemo se, pognuti glave i naučiti iz vikenda.”

Perez je nakon prvih šest utrka ove godine bio drugi u poretku, ali uslijedio je katastrofalan niz od tri utrke (Imola, Monako i Kanada) u kojima je imao i loše kvalifikacije i utrku i osvojio samo četiri boda što ga je bacilo na peto mjesto u poretku vozača.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!