Donna ide po sedmo WTA-finale (SK 2)

WTA 5. sij 20199:25 > 9:43
Chris Hyde/Getty Images

Od 10 sati po hrvatskom vremenu hrvatska tenisačica Donna Vekić kreće u polufinalni okršaj na WTA Premier turniru u australskom Brisbaneu. Protivnica joj je pobjednica turnira iz 2017. godine, Karolina Pliškova.

Donna je do polufinala stigla pobjedama protiv lanjske finalistice Sasnovich, Kiki Bertens i Magdalene Rybarikove sa samo jednim izgubljenim setom. To znači da je ovoga tjedna u Brisbaneu provela gotovo sat vremena manje na terenu od njene današnje protivnice, danas osme a potencijalno i sedme tenisačice svijeta. Jer, Karolina Pliškova može postati sedmi svjetski reket ako po drugi puta u karijeri osvoji ovaj turnir.

Naša predstavnica u novu je godinu ušla s 34. pozicije, a već sada je na 29. mjestu provizorne WTA-lkjestvice koja službeno izlazi svakog ponedjeljka. To joj je ranking karijere u njenom prvom nastupu u Queenslandu. S druge strane, Pliškova je u tri uzastopne sezone uspjela ući u polufinale.

Pliškova u međusobnim dvobojima vodi s 2-0. Uvijek su to bili maratonski mečevi, pa je tako Čehinji za pobjedu u polufinalu Tokija prošle sezone trebalo čak 125 minuta. Sedam minuta manje igralo se u drugom kolu Monterreyja 2014. godine, ali bi Pliškova uvijek uzimala treći set. Ovoga puta Donna je spremnija, već je protiv Bertens branila suparničke meč-lopte i stigla do šeste pobjede u karijeri protiv neke igračice iz Top 10 svjetskog tenisa.

Može li uzeti novu – provjerite od 10 sati na našem drugom kanalu (SK 2). Kroz dvoboj vas vodi Ivan Hodoba.