‘Ja neću biti taj čovjek, tenis mi je dao puno’

ATP 22. ruj 20228:39 0 komentara
REUTERS/Paul Childs

Bliži se posljednji meč u karijeri Rogera Federera, ali Švicarac kaže da će itekako ostati u tenisu i poslije umirovljenja, na ovaj ili onaj način.

„Mislim da se Borg nije vratio na Wimbledon 25 godina poslije povlačenja. Na neki način, to je šteta za svakog teniskog zaljubljenika. Totalno je prihvatljivo – njegov život, njegovi razlozi – ali ja neću biti taj čovjek. Osjećam da mi je tenis dao puno, dugo sam tu, zaljubio sam se u puno stvari“, rekao je Federer i dodao:

„Volim ponovno viđati ljude, zato sam i želio staviti navijačima do znanja da će me vidjeti ponovno, ali vidjet ćemo u kojem kapacitetu. Još moram malo razmislti, da dam sebi vremena. Prije nekoliko tjedana čak sam i pomislio kako bih komentirao tenis, što me nikada ranije nije zanimalo“.

Roger ističe da tenis ostavlja u dobrim rukama.

“Žao mi je što nisam imao priliku igrati sa Alcarazom, uživao sam u US Openu. Rekao sam da će se nove zvijezde pojaviti, on je jedna od njih. Jednom sam trenirao s njim na Wimbledonu dok je bio junior, dobro se pokazao. Poslije sam prebacivao s njegovim trenerom Ferrerom, nije promašio loptu, još bi mogao igrati”.

Na Laver kupu u Londonu Federer će igrati zajedno u Timu Europe sa svojim najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem, koji su ga prestigli po broju Grand Slam titula.

„Drago mi je što sam u GOAT priči. Jedan od najboljih trenutaka bio mi je kada sam oborio Samprasov rekord i uzeo 15. Slam sa njim na tribinama. Sve preko je bio bonus. Ne trebaju mi svi rekordi da bih bio sretan“, zaključuje 41-godišnji Federer.