CRO Race: Talijan u Ludbregu do prve pobjede karijere

Biciklizam 27. ruj 202217:39 > 17:40
BEAUTIFUL SPORTS/Nagel via Guliver Images

Talijan Jonathan Milan pobjednik je prve etape sedmoga izdanja biciklističke utrke Cro Race, vožene u dužini od 223.5 kilometara od Osijeka do Ludbrega...

Milan je ciljem prošao u vremenu od 5:31:48 sati ispred sunarodnjaka Sache Modola (Bardiani CSF Faizane) i Mirca Maestrija (Eolo-Kometa).

U vrlo brzom spuštanju prema “središtu svijeta” nakon posljednjeg uspona dana na Ludbreške Vinograde Milan je profitirao od odličnog rada svoje momčadi te na cilju slavio s nekoliko dužina bicikla prednosti u odnosu na najbliže pratitelje za svoju prvu profesionalu pobjedu u karijeri.

“Osjećaj je nevjerojatan. Sredinom sezone imao sam zdravstvenih problema koji su sada iza mene. Nakon nekoliko plasmana na pobjednička postolja u Njemačkoj i Poljskoj, napokon sam pobijedio. Zahvaljujem i svojim momčadskim kolegama Carusu i Mohoriču na sjajnom radu na usponima”, rekao je Milan.

Ubrzo nakon starta u Osijeku iz glavne skupine izdvojilo se sedam vozača, Talijan Samuele Rivi (Eolo-Kometa), Poljak Marcin Budzinski (HRE Mazowsze Serce Polski), Francuz Pierre Rolland (B&B Hotels-KTM), Belgijanac Kenny Molly (Bingoal Pauwels Sauces WB), Švicarac Matthias Reutimann ((Vorlarlberg) te Slovenci Jernej Hribar (Ljubljana Gusto Santic) i Jaka Špoljar (Adria Mobil). Nije im trebalo niti 20 kilometara kako bi stvorili prednost od tri minute u odnosu na peloton, pa su prvi prošli kroz oba prolazna cilja koja su se nalazila u uvodnoj trećini etape.

Prolaznim ciljem u Donjem Miholjcu prvi je prošao Rivi ispred Mollyja i Rollanda, a u Slatini Budzinski ispred Mollyja i Rivija.

Ubrzo nakon drugog prolaznog cilja iz vodeće skupine otpali su Rivi i Rolland, a nakon nekog vremena “zamijenili” su ih Španjolac Pablo Castrillo Zapater (Kern Pharma) i Danac Niklas Larsen (Uno-X).

Predvođena “WorldTour” momčadima, glavna skupina nije dopustila bjeguncima ostvarivanje prevelike prednosti što je bio jasan znak kako će etapni pobjednik biti odlučen u posljednjih 25 kilometara, odnosno u završna dva kruga oko Ludbrega tijekom kojih je pred vozačima bio i jedini uspon dana na Ludbreške Vinograde.

Prilikom prvog prolaska ciljnom linijom u Ludbregu, 25.2 kilometara prije cilja, vodeća sedmorica imala su 20-ak sekundi prednosti u odnosu na peloton, a predvodio ih je Budzinski ispred Mollyja i Reutimanna.

Loše vrijeme i jaka kiša koji su pratili vozače u završnici utrke utjecali su i na sam rasplet, pa je već na prvom usponu na Ludbreške Vinograde došlo do velikog raslojavanja, prvi je brdskim ciljem prošao Britanac Oscar Onley (DSM) ispred Talijana Damiana Carusa (Bahrain Victorious) i Talijana Jonathana Milana (Bahrain Victorious). Zahvaljujući radu momčadi Bahrain Victorious glavna skupina prilikom drugog prolaska ciljnom linijom u Ludbregu brojala je tek 40-ak vozača.

Onley je bio prvi i prilikom drugog uspona na Ludbreške Vinograde ispred Francuza Victora Koretzkyja (B&B Hotels-KTM) i Milana pa je stoga postao prvi nositelj zelene majice za najboljeg penjača s maksimalnih šest bodova osvojenih u prvoj etapi.

Druga etapa od Otočca do Zadra u dužini od 163 kilometra na rasporedu je u srijedu.

Komentari

Vaš komentar