Hrvatice bez šanse protiv Tajlanda

Odbojka 28. ruj 202215:29 > 15:30
Foto Olimpik via Guliver Images

Hrvatske odbojkašice odigrale su na Svjetskom prvenstvu u poljskom Gdanjsku treću utakmicu u skupini B te su upisale treći poraz, ovaj put je bolji bio Tajland s 3-0 (25:18, 25:13, 25:21).

Nakon poraza od Poljske i Dominikanske Republike, gdje su ukupno osvojile jedan set, treći su poraz upisale Hrvatice bez prave šanse da zaprijete Tajlandu koji je upisao drugu pobjedu.

U prvom setu Tajlanđanke su se od 4:4 brzo odvojile na 9:4 i potom lakoćom privele prvu dionicu kraju. U drugom setu je Tajland odmah pobjegao na četiri-pet poena prednosti i naknadno samo povećavao tu prednost. Najbolje su se sa suparnicama Hrvatice držale u trećem setu, ali i to je bilo premalo da se ovaj dvoboj imalo zakomplicira.

Kod Hrvatske je najaktivnija bila kapetanica Samanta Fabris s 13 osvojenih poena, dok su Mika Grbavica i Martina Šamadan dodale po šest.

Na ljestvici omjer 2-0 imaju Dominikanska Republika i Poljska. Tajland je sada na 2-1, a Turska na 1-1. Oba poraza ima Južna Koreja, a Hrvatska tri poraza u tri odigrane utakmice. Tijekom srijede u ovoj skupini B još igraju Turska – Dominikanska Republika te Turska – Južna Koreja.

Hrvatska još u skupini igra protiv Turske, u četvrtak od 17.30 sati (prijenos na SK), dok je zadnja utakmica protiv Južne Koreje na programu u subotu također u 17.30 sati.

Dalje prolaze četiri najbolje ekipe iz svake od četiri skupine na Svjetskom prvenstvu.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima

Komentari

Vaš komentar