Tomić uoči finala Kupa: Znamo kako protiv Hajduka

Hrvatska 23. svi 202213:23 > 13:25 0 komentara
GEPA pictures Philipp Brem

Rijekin trener Goran Tomić osvrnuo se na netom završenu sezonu HNL-a i najavio je nadolazeće finale Hrvatskog kupa protiv Hajduka...

Gostujući u emisiji Radija Rijeke ‘Pod stijenama Kantride’ Goran Tomić prvo je prokomentirao sezonu HNL-a u kojoj je njegova momčad završila četvrta sa 65 bodova.

“Na kraju kad se podvuče crta, tamo ste gdje ste i zaslužili biti. Bili smo prvi na zimu, no u drugom dijelu smo potonuli. Kad gledamo Rijeku u odnosu na prošlu sezonu, sigurno je to lošiji plasman, no ove godine u odnosu na prošlu imamo i četiri boda više osvojena i više pobjeda i više postignutih golova. Recimo, prije dvije godine 65 bodova je bilo dovoljno za biti drugi, jednostavno, konkurencija je izrazito ojačala i rekao bih da je to glavni razlog četvrtog mjesta”, rekao je Tomić.

No ono najvažnije za Rijeku tek slijedi. U četvrtak 26. svibnja čeka ih finale Hrvatskog kupa protiv Hajduka u Poljudu (19 sati).

“Dvaput smo igrali na Poljudu, dvaput smo ih pobijedili. Moramo biti koncentrirani, odgovorni, strpljivi, hrabri, igrati naš nogomet… Puno toga se treba poklopiti da to bude jedna prava večer“, smatra Tomić.

“Igramo protiv izuzetno jakog protivnika, na njihovom terenu, ali ova Rijeka može, i to je pokazala. Mi smo jedina ekipa koja ih je ove godine dvaput pobijedila, tako da s te strane sigurno imamo svoju snagu da uzmemo taj trofej. Znamo kako igrati protiv Hajduka, i ako niste dovoljno koncentrirani i ne pomažete jedan drugome, protiv tako kvalitetnih igrača morate biti na vrhuncu svega da biste ih pobijedili.”

Bit će Rijeka spremna i za eventualno raspucavanje penalima.

“Moramo biti spremni, ne smije nas ništa iznenaditi. Ove je godine put u finale za Rijeku bio najteži, dobili smo Dinamo u Maksimiru i doma Osijek, sad je red da to zaokružimo na Poljudu”, kaže Tomić.