Poznat nasljednik Skočića na klupi Irana?!

FIFA World Cup 6. ruj 202219:41 0 komentara
Guliver Images

Iranska državna novinska agencija IRNA objavila je kako je portugalski nogometni stručnjak Carlos Queiroz (69) prošlog vikenda boravio u Teheranu te s novim vodstvom Iranskog nogometnog saveza dogovorio vođenje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu kojemu će od 20. studenoga do 18. prosinca domaćin biti Katar.

Queiroz će tako na klupi Irana zamijeniti hrvatskog stručnjaka Dragana Skočića koji je uvjerljivo prošao kvalifikacije te od veljače 2020., otkako je preuzeo reprezentaciju upisao 15 pobjeda u 18 utakmica.

U ponedjeljak su iranski mediji prenijeli kako bi Queiroz trebao zamijeniti Skočića do kraja ovoga tjedna i to nakon što je na mjesto predsjednika saveza stigao Mehdi Taj.

Taj je tijekom svoje kampanje za dolazak na tu dužnost najavljivao povratak Queiroza na iransku klupu na kojoj je Portugalac ranije tijekom svoje karijere proveo osam godina, od 2011. do 2019. Taju će ovo biti drugi boravak na dužnosti predsjednika Iranskog saveza, na kojoj je bio od 2013. do 2016., a i tada je izbornik bio Queiroz.

Tijekom svog prvog boravka u Iranu, Queiroz je dva puta odveo tu reprezentaciju na SP, ali oba puta nije uspio proći skupinu iako je prije četiri godine reprezentacija osvojila četiri boda što joj je najbolji rezultat u povijesti.

Na ovogodišnjem SP Iran će igrati u skupini B s Engeskom, Walesom i SAD-om.