Laporta: Pique pati, jako sam tužan čim se sjetim Messija

Nogomet 17. lip 202211:22 > 11:23
AP Photo/Joan Monfort via Guliver

Predsjednik Barcelone Joan Laporta na skupštini dioničara ili vlasnika katalonskog kluba održao je govor i dotaknuo se aktualnih tema.

Progovorio je i o Gerardu Piqueu.

“Pique pati. Svi mi poznate nogometaše zamišljamo kao ljude koji samo uživaju u slavi i bogatstvu, ali oni su kao i svi mi. Osobe koje imaju mane i teška životna razdoblja. Upravo kroz jedno takvo prolazi Pique, koji je sjajna osoba. On je naš kapetan, amajlija, onaj koji nam je puno dao i koji će nam i dalje davati. Do sada je paralelno bio biznismen i nogometaš, ali će se ubuduće fokusirati samo na ulogu nogometaša.

Trenutno prolazi kroz tešku životnu fazu, kao i njegova djeca koja su jako mlada. Pique sada zaslužuje da mu svi navijači Barcelone pokažu ljubav i pažnju i da ne obraćaju pažnje na medijsko predstavljanje njega kao bezosjećajnog i beskrupuloznog čovjeka.

Sretan sam što ga poznajem kao čovjeka te što se tako prema njemu odnosim. On je fenomenalna osoba koja sada pati. I mi mu moramo pomoći. Ja ću biti prvi koji će mu pružiti svu ljubav koju zaslužuje”, rekao je Laporta.

Otkrio je i da će odati posebnu počast Lionelu Messiju.

“Messiju moramo iskazati počast zbog svega što je napravio za Barcelonu. Tužan sam zbog njega cijelo vrijeme otkako je otišao. Važno je da raspravimo sve ideje kako mu se odužiti, a ja ću biti iza svih inicijativa. Okolnosti su nas natjerale da uradimo što smo morali, ali to ne smije sakriti činjenicu da mu se ovaj klub što prije mora pokloniti.

Jako sam tužan čim se sjetim Messija, kamena temeljca velike, slavne Barcelone, ali u svakom slučaju dobit će vječno priznanje za sve što je napravio”, rekao je o Messiju pa dodao:

“Zakon protiv Barcelone donesen je 600 kilometara od nas, u Madridu. Oni tamo tumače financijski fair play kako im odgovara jer kažu da nam on brani registrirati igrača. I to ne pojačanje za seniorsku momčad koje dolazi iz drugog kluba, nego maloljetnika iz našeg kluba, koji je u njemu cijeli život i u Barceloni je prošao sve kategorije.

Ne smijemo nastaviti stvarati gubitke jer nam to šteti imidžu. Važno je da počnemo ostvarivati profit jer će nas daljnji gubici u očima konkurenata prikazati kao slabiće. I to ne samo kod njih nego i kod moćnika koji donose odluke i koji nam opsesivno rade prepreke na našem putu ozdravljenja i spasa.”