Niko Kranjčar: Ćiro je prvi rekao da smo svjetska sila

Nogomet 8. velj 202312:07
GNK Dinamo/Youtube

U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

Za Niku Kranjčara Ćiro je bio više od trenera.

Nije mi lako govoriti o Ćiri, o njemu svi sve znamo, i puno je toga rečeno. Meni osobno, bio je puno toga. I trener, prijatelj obitelji, susjed. čovjek s kojim sam se, kroz očeve priče, ali i osobno susretao od malih nogu. Uvijek sam ga smatrao kao nekim djedom, koji će nas sve nadživjeti. Njegove priče, njegovi savjeti, konačno i njegovi uspjesi.

Ta 1982. koja je zlatnim slovima upisana u Dinamovu povijest pa onda ta legendarna 1998., kad je Hrvatska prvi put pokazala da je sam svjetski vrh. I to je ono što uvijek treba istaknuti, Ćiro je prvi rekao da je Hrvatska svjetska nogometna krema, da smo dio elite, među najboljima na svijetu. Pokazalo se koliko je bio u pravu, počevši s tom 1998. pa sve do Rusije i sad Katara. Njegovi su tragovi u nogometu neizbrisivi“, rekao je Kranjčar (prenosi Germanijak) kojem je Ćiro dao kapetansku traku kada je imao samo 18 godina.

Dao mi je iz svojih ruku veliku odgovornost i čast u to doba, dao mi je da budem kapetan Dinama, kasnije me trenirao i u Hajduku.. Ma, puno bih još toga o njemu mogao reći, puno je uspomena, puno je velikih uspjeha, koje je ostvario, puno stvari kojima je zadužio hrvatski nogomet. Njegov život, jednostavno, treba slaviti”, zaključio je Kranjčar.

Komentari

Vaš komentar