Mancini: Za mene je završena tužna 2022.

Nogomet 2. sij 202314:20
REUTERS/Alberto Lingria

Izbornik Italije Roberto Mancini dao je intervju za Gazzettu dello Sport. U njemu je pričao o 2022. godini, ali i budućnosti Azzurra, kao i o tome tko će osvojiti Scudetto.

„Tužna 2022. godina je završena, veoma tužna za mene: smrt Siniše, Gianlucina bolest… To su stvari koje vam otežavaju rad srca: stvari oko kojih ne možeš ništa učiniti. Poslije nekog sportskog razočarenja, uvijek se možete popraviti, ali ovo…“, zastao je Mancini.

„Suviše je teško predvidjeti tko će postati prvak, a poslije 50 dana odmora još je teže. Napoli ima dobre šanse: prednost od osam bodova i dokazan sastav koji je još dodao dvojicu, ili trojicu klasnih igrača“.

„Nadam se da je igračima bilo prilično bolno, koliko i meni, da gledam Svjetsko prvenstvo na televiziji. Vjerovali su da ćemo tamo ostaviti dobar dojam. Zato je sada svima jasno koliko moramo biti bolji u narednim kvalifikacijama“, rekao je izbornik Italije.

Mancini je na kraju izrazio optimizam u pogledu učinka njegovog odabira u novoj, 2023. godini:

„Ako ništa drugo, vratit će se ove godine Chiesa i Zaniolo: od Europskog prvenstva ih praktično nisam imao, a sa njima i sa punom grupom igrača, zaista možemo ponovo početi raditi dobro. I mogla bi nam 2023. donijeti nešto, možda Ligu naciju. Sve je na nama, šanse postoje. Nećemo biti loši, to je sigurno“, zaključio je Talijan.

Komentari

Vaš komentar