Čeferin ljutit: ‘Neće nam Real govoriti što da radimo’

Nogomet 26. svi 202211:42 > 11:43
AP Photo/Alessandra Tarantino

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin rekao je da njegovoj organizaciji nitko neće govoriti što da radi. Razlog je odluka Kyliana Mbappea da ostane u PSG-u umjesto odlaska u madridski Real.

Novi ugovor koji je Mbappe potpisao vrijedan je oko 600 milijuna eura, a u Španjolskoj su to nazvali skandaloznim.

Uefa ima poprilično stroga pravila financijskog fair-playa. Tko bude poštovao naša pravila, dobrodošao je nastupati na našim natjecanjima. Tko neće poštovati pravila, neće ni igrati”, rekao je Čeferin pa nastavio:

Ni Real ili bilo tko drugi neće govoriti Uegi što da radi. Oni su ogorčeni s jedne točke gledišta, ali koliko ja znam, ponuda Reala bila je slična onoj PSG-a. Rekao sam to puno puta i ponovit ću, recite mi jedan argument zašto kompanija iz Katara ne bi trebala biti vlasnik kluba.”

Čeferin je istaknuo da će svi koji krše pravila biti kažnjeni.

Ako kažete da klubovi pripadaju navijačima, što je s engleskim klubovima – imaju vlasnike iz SAD-a, neki s Bliskog istoka, imaju vlasnike iz Engleske. Dakle, potpuno je ista situacija i zaista sam umoran od ovih optužbi zeb ikakvih konkretnih osnova. Želim znati tko je prekršio pravilo i ako prekršite pravila, kaznit ćemo vas“, zaključio je Čeferin.