Ćiro za SK: Petković može biti svjetska klasa

REUTERS/Lee Smith

Pred Hrvatskom je ispit u Ligi nacija i to protiv Danske na Maksimiru u četvrtak od 20.45 sati. Izabranicima Zlatka Dalića ovo je i svojevrsna priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Izbornik Zlatko Dalić u najavi utakmice se dotaknuo Brune Petkovića koji je zaslužio njegov poziv u reprezentaciju.

“On je u boljoj formi nego ranije i zato je pozvan. Imat će šansu nametnuti se kraj napadača koje imamo za udarnu momčad, ali od Brune očekujem puno više. Bitno nam je da napadač bude u pravoj formi.

Što znači puno više? Da više sudjeluje u igri, da se više nalazi u šesnaestercu jer je ipak napadač. Tražim i više golova, on je igrač koji voli namjestiti gol, ali mislim da u hrvatskoj reprezentaciji njegova uloga mora biti drugačija”, rekao je Dalić.

Trener svih trenera, Ćiro Blažević, javio nam se sretnog glasa i zajedno smo prokomentirali upravo Petkovića. No, prvo je otkrio očekivanja od utakmice s Danskom i pohvalio izbornika Dalića.

“Očekujem da nam Dalić po običaju predstavi neke mlade, nadarene hrvatske igrače, ja ne znam samo odakle ih vadi. On je mađioničar i samo iz šešira vadi prave igrače. Jako me veseli vidjeti kako će to izgledati, eto.”

Trener svih trenera smatra da Petko mora još puno raditi na sebi i svojoj igri.

“Ne bih se htio miješati u Dalićeve stvari, ali Petković je jedan nadareni igrač koji se još uvijek mora jako truditi da sve ono urođeno kao mana izađe iz njega i onda će biti svjetska klasa.”

Petković je u dresu Dinama pokazao puno bolju formu nego što je to bilo ranije… Zato je i zaslužio ovaj poziv u reprezentaciju.

“Da se nije poboljšao ne bi ga Dalić niti uzimao. Sad je i to jedna hipoteka, to je sad dodatan motiv i odgovornost. Ušao je u reprezentaciju, pa znaš što je to!?”

A kada smo Ćiru pitali što misli treba li Mislav Oršić dobiti veću minutažu u dresu reprezentacije, dotaknuo se trenera Dinama i bivšeg izbornika  Ante Čačića.

“Ma neću da se miješam u glupog Čačića. On je dobar i napravio je velike stvari, ali kad mijenja Oršića, onda je budala. Dajem mu podršku s moje strane jer ne može nitko zanemariti rezultate koje je postigao i koje postiže”, rezignirao je rekao Ćiro.