Tko je Dominik Prpić? Tih, pristojan, a na terenu ratnik

Hrvatska 24. sij 202317:27
Robert Matić / Hajduk.hr

Svoje prve korake novi stoper Hajduka napravio je u Veslačkoj ulici, a skauti Hajduka u Zagrebu su ga na vrijeme prepoznali

Ivan Leko, novi trener Hajduka, sretan je pobjedom na svojoj trenerskoj premijeri, ali i zadovoljan što je Dominik Prpić (18), igrač iz omladinskog pogona iskoristio svoju šansu i pokazao kako se na njega već sad može računati.

Tko je Dominik Prpić?. Svoje prve nogometne korake napravio je u omladinskoj školi NK Zagreba u Veslačkoj ulici. A prvi trener bio je Hrvoje Crnić.

“Došao je u klub kada je imao osam godina, proveo je u Zagrebu četiri godine i jako brzo se vidjelo da u njemu ima nešto. Vrlo brzo je savladao tehniku, shvatio biti igre, čitao igru, vidjela se ta lijeva noga koja je obećavala” – rekao je Crnić.”

U nastavku putu, odnosno dolasku u Hajduk više nam je mogao otkriti Jure Srzić, koji je radio i u NK Zagrebu i tada u Hajduku, danas je u Dugopolju.

“Uvijek je odskakao u svojoj generaciji, nametnuo se svakom treneru. Vidio sam ga ga silno talentiranog, ali i dječaka koji želi slušati i voli raditi. Već je tada poštivao suigrače, bio vrlo odgovoran u igri, a mislim da je već kao pionir i kad znao da želi biti profesionalni nogometaš i tom se cilju maksimalno posvetio” – rekao je Srzić.

Prije pitanja Srzić je želio dodati i ovo:

“Vrlo je fino odgojen, miran, a na terenu se pretvara u agresivnog igrača, ratnika za kojeg nema izgubljene lopte, nema izgubljenog duela. Spominjali smo tehniku, a baš to je nešto što mislim da će ga odvajati od nekih drugih igrača na stoperskoj poziciji.”

Hrvoje Vejić, nekadašnji nogometaš i kapetan Hajduka, gledao je premijeru Ivana Leke na klupi Hajduka.

“Vidio sam baš Lekin rukopis, a to je da će ovaj Hajduk igrati do posljednjeg atoma snage. Uvijek i svugdje. Bilo je teško igrati u ovim vremenskim uvjetima, ali bila je vidljiva ta izražena želja, osjetilo se to hajdučko srce koje u sebi nosi trener, a siguran sam da će ga pokušati prenijeti i na svoju momčad.”

Jedan od najboljih na terenu bio je Dominik Prpić.

“Bio je odličan. On ima 18 godina, a odigrao je vrlo zrelo, koncentrirano, ne mogu reći rutinirano. Vidjelo se da je siguran, da može iznijeti loptu, a to je osobina koja se traži kod mladih i modernih stopera. Tko može igrati na takvom nivou, moći će pratiti moderne trendove u nogometu. No sigurno je pokazao da se na njega može jako ozbiljno računati, što je i sam trener na kraju utakmice i rekao” – rekao je Vejić.

Komentari

Vaš komentar