Kako je nastala kultna fotka Del Piera i Zidanea

Hrvatska 23. lip 202214:32 > 14:34
Moritz Müller via Guliver Images

Alessandro Del Piero objasnio je kako je nastala kultna fotografije njega i Zinedinea Zidanea u jednog pizzeriji dok su zajedno nosili dres Juventusa.

Del Piero je sjećanja na tu fotografiju obnovio 2016. kada je Zidane preuzeo Real Madrid.

Sada je legendarni Talijan otkrio kako je kultna fotografija nastala.

“Sitni noćni sati. Autoput Milano – Torino i napušteni fast food. Zizou, Sonia i ja smo se vraćali s jednog događaja u Milanu koji je organizirao Adidas. Pobjegli smo, bez švedskog stola, samo da bismo ranije stigli kući, ali glad je glad. Stali smo, a unutra nije bilo nikog osim blagajnice i kuharice. Izabrali smo komadić pizze, onaj koji ostaje kad se zakasni. Rubni dijelovi su bili elastični kao žvakaće. Bio sam brži od Zizoua, već sam zgužvao tanjur, a gospođa za šankom je ravnodušno spremala kavu. Moj tadašnji suigrač je i dalje bio fokusiran na pizzu, a ja već imam drugu zanimaciju”, otkrio je Del Piero pa dodao:

“Fotografiju je napravio Gianni Giansanti. On uvijek sa sobom ima fotoaparat. Nismo pozirali, nismo očekivali da će fotografirati. To je jedna od fotografija do kojih mi je najviše stalo. Unutra je skoro sve: ljubav, prijateljstvo, bezbrižnost, jednostavnost, normalnost, nježnost, želja da budemo zajedno, osjećaj sreće, pun života.”

Komentari (0)

Prikaži sve komentare