Čačić: Neki igrači mogu još podići razinu svoje igre

Hrvatska 20. ruj 20228:24 > 8:25 0 komentara
Peter Kneffel/dpa via Guliver Images

Trener Dinama Ante Čačić progovorio je o Oršićevom statusu u reprezentaciji, a otkrio i ključ uspjeha Dinama.

Otkrio je Čačić ponovno i svoja razmišljanja o poziciji lijevog beka.

“Teško mi je govoriti o mom receptu, dugi niz godina sam trener, prošao sam sve moguće rangove natjecanja. A praktički nisam trenirao niti u jednom rangu koji nisam osvojio, od zagrebačke zone do HNL-a. Igrao sam u Ligi prvaka s Dinamom, bio hrvatski izbornik. Očito igrači prepoznaju da s njima radim stvari koje im čine dobro. Radi se o uzajamnom uvažavanju. Najbitnije jest da se igrači dobro osjećaju u mojim zahtjevima, u takvom ambijentu. Stvorena je atmosfera u kojoj se igrači dobro snalaze i osjećaju. To se vidi na utakmicama. Ja sam na stol stavio čisti stolnjak, dao sam im alate s kojima radimo dobar obrok i onda igrači – uživaju. Zato za stolom imam zadovoljne ljude. Nije lako imati toliki broj igrača, a da svi budu zadovoljni. Sve smo uspjeli izrotirati osim Štefulja jer na toj poziciji lijevog beka nismo bili do kraja definirani. Zato sam se tu odlučio za dva igrača, Ljubičića i Bočkaja, tako da nije bilo previše prostora za Štefulja, ali sam siguran da će on, jer zaista kvalitetno radi, dobiti priliku”, rekao je u intervjuu za Sportske novosti.

Hajduk često spominje kao konkurenta za naslov u HNL-u.

“Zaista Hajduk gledam kao velikog konkurenta. Ne sjećam se kad je Hajduk izgledao ovako dobro zadnjih deset godina. Uostalom, tek je završio prvi krug prvenstva, do konca ima još 26 utakmica. Puno bodova je u igri. Na kraju krajeva, još s Hajdukom igramo tri utakmice. Ova naša bodovna prednost stane u tri utakmice. Zato i dalje držim da je Hajduk ozbiljan konkurent, što me posebno veseli jer nam je to dodatni podražaj da u HNL-u do kraja budemo motivirani i ozbiljni na svakoj utakmici kao dosad. Ako će biti tako, onda ćemo i doći do novog naslova prvaka.”

Gdje vidi prostor za napredak igrača Dinama?

“Svojim igračima stalno govorim da imamo prostora za napredak. Svaki pojedinac još se može podići za 20-30 posto. Momčadski moramo biti kvalitetniji u fazi obrane. Tu ne mislim samo na uži dio obrane. U tome nam HNL ne daje baš pravi podražaj, a onda se to vidi u Europi. Ima prostora kod određenih igrača da podignu razinu svoje igre. Konkretno, Petković, Ivanušec, Baturina… Ali, dobro, ne bih sad o imenima, svi imaju prostora. Ima dosta igrača kojima svaki dan ukazujem kroz treninge i kroz razgovore u kojem dijelu mogu biti bolji.”

Bruno Petković dobio je ponovno mjesto u reprezentaciji.

“Petković se sam vratio u reprezentaciju. Svojim igrama. I kroz treninge i razgovore rekao sam mu na čemu ću ustrajati, na čemu inzistiram, da to prati i da će to biti dobro i za njega i za momčad. Veseli me da je Bruno na pravom putu.”

Misli li da bi Mislav Oršić trebao imati više minuta u reprezentaciji?

“Kao bivši izbornik ne želim o tome govoriti. Nisam kao neki moji kolege koji dijele savjete drugima. Hrvatska reprezentacija ima zaista koncentraciju kvalitetnih igrača. Siguran sam da će izbornik Dalić iskoristiti taj naš potencijal, uključujući i Oršića. Koliko će on participirati u reprezentaciji, to treba vidjeti.”

Nakon stanke Dinamu u Europi slijede utakmice sa Salzburgom.

“Milan i Chelsea su puno zvučnija imena, ali Salzburg je pokazao da se može nositi s njima, obje utakmice je odigrao neodlučeno. Radi se o odličnoj momčadi. Neće nam biti lako, ali učinit ćemo sve da napravimo što je moguće više u obje te utakmice”, zaključio je Čačić.