‘Tudor? Bilo je čudno, to nismo navikli kod Sampaolija’

Francuska 3. velj 20239:24
REUTERS/Eric Gaillard via Guliver

Igor Tudor radi vrlo obećavajuće stvari u francuskom Marseilleu.

Klub s francuskog juga nalazi se na drugom mjestu Ligue 1, s pet bodova zaostatka za vodećim PSG-om. Hrvatski trener je s igračima pronašao kemiju, a  Tudorov kapetan Valentin Rongier objasnio je kako je raditi kod hrvatskog trenera.

“Trebalo je vremena, ali sada mislim da smo pogodili i radimo još bolje nego na početku sezone. Tudor traži puno discipline, i to ne samo na terenu nego u svakodnevnom životu. To je puno detalja, čak smo morali dobro razmisliti o našim prehrambenim navikama”, rekao je Rongier pa nastavio:

“Bilo je čudno jer to nisu stvari na koje smo navikli pod bivšim trenerom Jorgeom Sampaolijem. Ako bih Tudora morao definirati, njegova je najveća kvaliteta njegova radna etika, njegova predanost. Inzistira da se koncentriramo na ono što moramo učiniti.”

“Vjeruje da, ako njegovu filozofiju stavimo u igru, možemo napraviti probleme bilo kojoj momčadi na svijetu. Moraš biti fizički spreman, inače je jako teško, ali i fokusiran na detalje, bilo da ideš naprijed ili, još važnije, da se obraniš”, zaključio je.

Komentari

Vaš komentar