Dalić: Lovrena i Vidu neće otpisati, Perišić igra lijevo

Liga nacija 21. ruj 202217:19 0 komentara

Hrvatska u četvrtak čeka derbi petog kola skupine 1 Lige nacija protiv Danske na Maksimiru od 20.45 sati.

Danci na Maksimir stižu kao vodeća momčad skupine s devet bodova, dok je Hrvatska druga sa sedam bodova.

“Rekao sam da su najbolja reprezentacija u našoj skupini i jedan od najboljih u Europi, kompaktni su, igraju agresivan i visoki presing, zajedno djeluju. Imaju malih problema s ozljedama, ali imaju bogat izbor igrača i zato sam tako kazao”, započeo je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić pa nastavio:

“Imali smo dva treninga, nije se moglo puno raditi. Pogotovo u ponedjeljak. U utorak smo radili jače i kvalitetnije. Dečki su raspoloženi i orni, svi su osim Erlića u konkurenciji, on će ostati s nama i mogao bi biti u konkurenciji s Austrijom. Neću puno mijenjati sastav, imamo dvije utakmice, rasporedit ću minutažu. Definitivno će Perišić biti lijevo, ne želim ga gubiti dvadeset posto ako je desno, on je u sjajnoj formi. Igrat ćemo 4-3-3, Mislav Oršić je odličan i on će dobiti šansu kad bude prigoda.”

Obrana?

“Dobili smo 5-6 sjajnih stopera, pogotovo nekoliko mlađih. Nakon SP-a imali smo Vidu i Lovrena, sad su došli novi. Svima će biti veliki izazov nametnuti se. Ne želim otpisati Lovrena i Vidu i oni će dobiti svoje šanse. Ali dolaze mladi Gvardiol će posati najskuplji obrambeni igrač na svijetu i pokušat ćemo to cijeniti. Imamo dvije utakmice, radit ćemo rošade. Postali smo jaki u obrani kao u veznoj liniji.”

Izbornik je istaknuo kako Modrić sigurno kreće od prve minute.

“Luka će sigurno početi sutra, kapetan je, u sjajnoj je formi i on to može odigrati. Nama je potrebna pobjeda, ali nećemo srljati. Moramo biti oprezni, ne smijemo im dati prostora za kontre i moramo igrati pametno. Od nas će se očekivati da napadnemo i tako će biti, ali morat ćemo paziti.”

Dobio je Dalić i pitanje je li pričao s igračima o disciplini jer eventualno isključenje moglo bi značiti propuštanje utakmice na SP-u.

“Iskreno, nisam o tome razmišljao. Mi nemamo problema s disciplinom, ali moramo voditi računa o tome ako je zaista tako.”

Napad?

“Sve znamo. Nisam vam govorio sastav ni prije pa neću ni sad. Imamo širok izbor napadača, Kramarić, Petković, Livaja, Budimir, svaki ima drukčiji stil igre. Svi su u dobroj formi i tu možemo kombinirati svašta. Zaista, i tu ćemo morati imati slatke brige i vidjeti što je najbolje u datom trenutku. Nastojat ću da svi dobiju šansu. Znam da ne mogu svi igrati cijelu utakmicu, ali pokušat ćemo ih mijenjati koliko će nam situacija na terenu to omogućavati. Kako su u formi, koga god da stavim, neću pogriješiti.”