‘Radije bih gubio sa svojima, nego pobjeđivao sa strancima’

Košarka 22. ruj 202211:44 0 komentara
REUTERS/Ueslei Marcelino

Izbornik argentinske košarkaške reprezentacije Pablo Prigioni rekao je da se protivi naturalizaciji igrača u reprezentacijama.

Prigioni, koji je s Argentinom nedavno osvojio Kup Amerike, kaže da je oduvijek bio protiv toga. I u Španjolskoj se digla velika polemika u vezi naturalizacije Lorenza Browna, ali je Amerikanac bio jedan od najboljih igrača u pohodu na zlato na Eurobasketu.

„Oduvijek sam bio protiv stranaca – dokle god sam ja u reprezentaciji, to se neće dogoditi, neće biti ni član stručnog stožera iz druge zemlje. Kada ja ne budem tu, neka drugi odluče“, kaže 45-godišnji Prigioni.

Kao playmaker, Prigioni je dobar dio karijere proveo u Španjolskoj igrajući za Real Madrid i Baskoniju.

„Po mom mišljenju, nacionalna ekipa treba biti čista – već imamo klupska natjecanja za igrače širom svijeta da se natječu jedni protiv drugih, i to je fantastično. Protiv sam tog pravila – radije bih izgubio sa igračima iz svoje zemlje nego pobijedio sa igračem koji nije Argentinac. Mislim da Lorenzo Brown ne osjeća težinu španjolskog dresa kao Llull ili Rudy, i tu se diskusija za mene završava“, zaključuje izbornik Gaučosa.