Držali su mu pištolj na čelu, Srbiji je zabio peleovski gol

Junak dana 24. stu 202222:45
Guliver Images

Neymar je na gaćicama prišio šestu zvijezdu. Svi su ga napali, a Richarlison je stao u obranu. Iz Katara se vraćamo sa zlatom.

Ne znam hoće li se ispuniti Neymarovo svjedočanstvo da će Brazil biti prvak u Kataru, ali smo se u njihovoj premijeri uvjerili da Neymar više nije sam. Odnosno, da njegovi suigrači više ne gledaju samo u njega. I dalje je on isto što su Modrić i Messi za svoje reprezentacije, no protiv Srbije je bilo još raspoloženih, a bivši prodavač sladoleda se ugurao na mjesto MVP-a ove utakmice.

“Prijatelji su me dugo nagovarali na to da idem s njima prodavati travu, pa kasnije i drogu.I zadirkivali me što sam prodavao sladoled. Ali ja sam slušao mamu (čistačicu) i oca (klesar) koji su teško zarađivali za kruh.”

Život u Brazilu, ali i drugim djelovima Južne Amerike, posebno u siromašnim kvartovima, zapravo su priča svakog drugog nogometaša. I Maradonin otac je bio mesar, mama domaćica. I teško su živjeli. Malo ih na kraju ispliva, nogometno preživi.

America Mineiro, Fluminense i kao jedan od mnogobrojnih nadarenih Brazilaca stigao je u Europu. Nije bio Porto ili PSV, bio je Watford. Pa, Everton i Tottenham. Perišićev suigrač bez gola u deset utakmica ove sezone. Svijet ga je upoznao, izbornici ga i te kako dobro prate, mislim da će ovi nakon Piksija morati i više. Jedan iz reda dobrih, ali ne razvikanih ili igrača koji bi mogli biti zaštitni znak jedne reprezentacije od koje se uvijek očekuje “Jogo Bonito”.

Nije ga bilo puno u krupnom kadru, ali je s dva pogotka Srbiji poslao svijetu poruku – mi mislimo ozbiljno. Prvi gol je morao zabiti, ali drugi. E, to je bila majstorija. Da, gol kakve je često postizao Pele. Igrač koji je tri puta vodio Brazil na svjetski tron. Taj drugi gol u srpsku mrežu svakako će konkurirati za jedan od najposebnijih pogodaka u Kataru.

Brazil su mnogi gurali prije prvenstva u glavne favorite. I vidjeli smo jednu snagu, silinu, ali toliko čarobno nadigravanje podvučeno – žutim. I jako su opasni. Dragan Stojković Piksi je bio čarobnjak s loptom, vodio je Real iz Niša kako su zvali Radnički, ali bez obzira što je bio oprezan, defanzivan, jednostavno protiv ovog Brazila ne može igrati ova Srbija. Nema tu klasu.

Komentari

Vaš komentar