Kako izbjeći Srbiju u osmini finala?

Eurobasket 2022 7. ruj 202210:00 0 komentara
fiba.basketball

Hrvatska je nakon dvije uzastopne pobjede na Eurobasketu, upisala poraz, u Milanu je Italija bila bolja 81:76.

Hrvatska je već ranije osigurala osminu finala, a uoči posljednjeg kola i utakmice s Ukrajinom pitanje je samo s koje ćemo pozicije među 16 najboljih reprezentacije europskog kontinenta.

U našoj skupini Grčka je s četiri pobjede osigurala prvo mjesto, dok do drugog mjesta mogu još Ukrajina, Italija i Hrvatska.

Gledajući rasplet u skupini D s kojom se križa Hrvatska, dobro bi bilo izbjeći četvrto mjesto i eventualni dvoboj sa Srbijom.

A četvrto mjesto u skupini izabranici Damira Mulaomerovića će izbjeći bilo kakvom pobjedom protiv Ukrajine. Slavlje Hrvatske od osam poena razlike garantira nam i drugo mjesto u skupini.

No, zato nam i bilo kakav poraz od Ukrajinaca vrlo vjerojatno znači Srbiju u osmini finala.

Što se tiče raspleta u skupini D Srbija je trenutno vodeća s omjerom 4-0, no u posljednjem kolu u međusobnom dvoboju s vrha ih može skinuti Poljska koja je jedini poraz doživjela od Finske.

Iz te skupine dalje je još prošla i Finska, koja je dobila i Izrael i Češku, dok će u međusobnom dvoboju o posljednjem putniku u osminu finala odlučiti Izrael i Češka.

Eurobasket pratite na kanalima Sport Kluba.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima