Dončićev suigrač: Kad ga vidim, najradije bih prestao igrati

Eurobasket 2022 8. ruj 20229:10 > 9:10 0 komentara
FIBA basketball/Youtube

Slovenski košarkaš Luka Dončić protiv Francuske na Eurobasketu odigrao je spektakularnu utakmicu u kojoj je ubacio 47 poena i time postao i drugi najbolji strijelac tog natjecanja.

Dončić je pred sam kraj prvog poluvremena protiv Francuske dobio udarac u glavu.

“Luka je imao otvorenu ranu koju je trebalo zašiti. Imao je dva šava na tjemenu. Legao je na stol, oprali smo ranu i zašili je”, rekli su slovenski liječnici.

Nekoliko puta ovih dana mogli smo vidjeti da ga boli i ručni zglob.

“Rekao je da ga boli. Spremali smo se otići na magnetsku rezonancu, ali nikako da to napravimo. Stvarno mora postojati ravnoteža između toga da ga tjeramo na svaki pregled. Mogao bi biti nakon svake utakmice biti stavljen na magnet. Ali mora se i regenerirati. Za svaku magnetsku rezonancu treba nam nekoliko sati, znači toliko manje regeneracije. Vidjet ćemo kako će reagirati na putu do Berlina. Možda tamo napravimo magnetsku zgloba.”

O njemu je progovorio i suigrač Edi Murić.

“Luka je klasa za sebe. Ponekad, kad ga gledam, najradije bih prestao igrati. Sve izgleda tako lako. Ali kad sam probaš igrati kao on, vidiš da ideš u maglu. Ne znam odakle mu to nadahnuće, ova genijalnost. Poezija. Ne mogu vjerovati. Kad se počne smijati, ti si u nevolji. Pokušavamo mu pomoći. Znamo da uvijek daje sve od sebe. Nije ga zaustavio ni udarac. Dobio je, malo smo se zabrinuli, ali i drugo poluvrijeme je igrao izvanredno.”

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.