SKener: HNS poslao poruku, za povjerenje je još prerano

Igor Flak 7. lis 202115:34 > 15:42 0 komentara
GEPA pictures Felix Roittner via Guliver

Ivan Bebek je svojim ponašanjem i karakterom pokazao kakvi su kadrovi prolazili u našem nogometu. Bilo bi dobro to jednom iskorijeniti. Iako, iskreno ne vjerujem u to

Disciplinska komisija HNS-a nije predugo čekala. Ivanu Bebeku je izrečena zabrana obavljanja dužnosti u trajanju od četiri mjeseca. Dobro, dva mjeseca nema utakmica, dva mjeseca će suditi i vjerojatno osoba koja delegira suce će uz prezime Bebek za ovu sezonu imati prekrižen – Hajduk, a posebno stadion Poljud.

Ivan Bebek je nedvojbeno ponajbolji hrvatski sudac. Ima solidnu reputaciju i u Uefinim krugovima i to je jedino što pozitivno mogu dodati uz njegov lik i djelo.

Svoj je put gradio na očevoj ostavštini (Veselko Bebek, o kojem nemam ništa pozitivno za istaknuti), u sudačkoj organizaciji koja je morala ‘titrati jaja’ klubu iz Maksimirske 128. Sve je bilo podređeno interesu jednog kluba i zapravo se sve u sudačkoj organizaciji vrlo dobro znalo. Bebek se u tom društvu odvajao kvalitetom, na kakav mu je karakter, pokazao je upravo u ovom slučaju zbog kojeg je kažnjen. Nemam problema sa suspenzijom i kaznom, imam da takve osobe sude HNL.

Marijan Kustić, novi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza je odmah reagirao što je nešto što bi se prirodno trebalo podrazumijevati. Naravno, to nisu radili njegovi prethodnici, neki jer nisu smjeli, drugi jer nisu željeli. Povukao je potez i zbog toga ima svakako – plus.

Kazna je primjerena, mogla je biti i drastičnija, ali već je i OK da je predsjednik poslao poruku. Nažalost, naše je društvo u svim segmentima toliko zatrovano, naš prostor je jedna džungla bezakonja tako da je i ovakav potez svojevrstan – eppur si muove.

Ivan Bebek je svojim ponašanjem i karakterom pokazao kakvi su kadrovi prolazili u našem nogometu. Bilo bi dobro to jednom iskorijeniti. Iako, iskreno ne vjerujem u to.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!