SKener: Kustiću, potpišite mu doživotni ugovor!

Austrija 26. ruj 20220:03 0 komentara
REUTERS/Lisa Leutne via Guliver

Žonglirao je Zlatko Dalić s najmanje pet milijuna eura, prvim mjestom u skupni, ali jednostavno Hrvatska ima igračku raskoš i karakter za ozbiljne stvari.

Hrvatska nogometna reprezentacija na mjestu svoje najveće tragedije bila je na korak do – novog karambola! Poznato je da Zlatko Dalić ne voli Ligu nacija, ali kada je već stigao na korak od Final Foura, gdje te čeka i lijepa novčana nagrada nije logično isprobavati igrače bez obzira koliko to je Svjetsko prvenstvo – VAŽNO! Istina, izbornik nema puno vremena za ‘čekiranje’ igrača, ali dvoboj na Prateru nije bio trenutak za – eksperimente.

Što nam je donijela utakmica u svjetlu Svjetskog prvenstva u Kataru?

Dobili smo Dominika Livakovića koji nema alterativu, te posljednju linju za Katar: Juranović, J. Šutalo, Gvardiol i Sosa. Josip Stanišić, koji ima veliki problem jer u Bayernu igra malo, sklon kiksu ipak nije za desni bok, Dejan Lovren koji nije onaj od prije četiri godine, te Borna Barišić koji ipak ne može biti pravi konkurent ovakvome Borni Sosi. Lovren i Domagoj Vida su na popisu od 26 vjerojatni, no već ih nekako više vidim u nekom budućem Dalićevom proširenom stožeru nego u pravom boju.

O veznom redu i krilima, u kojem sam iskreno više očekivao od Majera, jer on je plemenit, on zna sve, ali to nije dao – nema potrebe trošiti slova. Brozović će biti spreman, Kovačić i Perišić su neupitni, a Luka Modrić taj ‘X factor’ s kojim smiješ sanjati i najluđe stvari. Vlašić i Pašalić, te obavezno Oršić su na svom mjestu.

Ostala je pozicija prvog napadača. I sam je izbornik dva dana prije utakmice tražio octa i vode kada mu postavite pitanje prvog napadača. S tim se muči već godinama i to rješenje još uvijek nije pronašao. Da ne vjeruje Kramariću (ali ga ipak malo više štuje), Livaji i Petkoviću već nam je više puta pokazao s Budimirom koji nije zabio ove sezone, dok Antonio Mirko Čolak ne prestaje zabijati.

Jednom Livaja, jednom Petković, pa Kramarić, netko će od njih uvijek zabiti. Učiniti će to i Oršić. Sve je gotovo, ostala je jedna kontrolna utakmica prije SP-a, a Hrvatska nema – prvog napadača.

Izbornik i kad nije u formi kao u Beču, fortuna ga ljubi, pa što onda drugo preostaje predsjedniku Marijanu Kustiću nego da mu na stol stavi – doživotni ugovor.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!