Promjene u Formuli 1 stupaju na snagu 2023. godine

Automoto 22. svi 202211:27 > 11:28
AP Photo/Hassan Ammar

Šef Formule 1 Stefano Domenicali danas je objavio da će iduće godine nastojati pametnije grupirati utrke u kalendaru kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi putovanja iz jednoga dijela svijeta u drugi u kratkom vremenskom periodu.

Domenicali je na sastanku sa šefovima momčadi raspravljao o mogućim promjenama koje bi trebale smanjiti broj velikih putovanja nakon što su ove sezone morali putovati iz Imole u Miami i nakon toga se vratiti u Španjolsku, donosi MAXf1.net.

Također, utrke u Bakuu i Montrealu jedna su iza druge iako su prostorno vrlo udaljene, što čelni ljudi žele izbjeći iduće godine.

Domenicali nije otkrio detalje oko mogućih promjena, navodno je plan da bi se utrka u Bakuu mogla grupirati u niz utrka s Kinom i Japanom.

Još jedna od mogućnosti je spajanje Miamija i Montreala što znači da bi se jedna od tih utrka trebala pomaknuti iz svoga izvornoga termina.

Bahrain i Saudijska Arabija ove se godine voze na početku sezone i njih bi se moglo spojiti s Katarom i Abu Dhabijem koji se voze na kraju godine.

Formula 1 ranije je potvrdila da neće imati zamjenu za otkazanu VN Rusije tako da će ovogodišnji kalendar imati 22 umjesto 23 utrke.

Komentari

Vaš komentar