Honda ojačala partnerstvo s Red Bullom i AlphaTaurijem

Automoto 5. lis 202212:21
REUTERS/Thaier Al-Sudani via Guliver Images

Japanski proizvođač automobila Honda ojačao je svoje veze s F1 momčadima Red Bulla i AlphaTaurija uoči svoje prve domaće F1 utrke od 2019. te će se njihov logo vratiti na F1 bolide i ostati na njima i nakon VN Japana.

Honda se formalno povukla iz Formule 1 na kraju prošle sezone, ali Red Bullove momčadi nastavile su koristiti njihove pogonske jedinice pod imenom Red Bull Powertrains, novoosnovane kompanije koja će razvijati novu generaciju F1 pogonskih jedinica od 2026, donosi MAXf1.net.

Ove godine Red Bullovi i AlphaTaurijevi bolidi nosili su logotip HRC (Honda Racing Corporation), a kako bi ojačali svoju suradnju od VN Japana bolidi će nositi i Hondin logo uz neke dodatne elemente partnerstva.

Perez će biti u ulozi ambasadora u Hondinoj vozačkoj akademiji i u studenom ove godine držat će prve lekcije studentima HRS-a (Honda Racing School), a za dan zahvalnosti HRC, koji će se održati 27.11., bit će prisutna sva četiri vozača Red Bullovih F1 momčadi.

Oracle Red Bull Racing i Honda Racing Corporation zajedno su postigli veliki uspjeh u Formuli 1”, rekao je Helmut Marko.

“S ovim novim ugovorima, ponosni smo što nastavljamo napredovati uz tehničku podršku HRC-a do predstavljanja sljedeće generacije motora 2026. Uvjereni smo da će nas ovaj odnos s HRC-om pripremiti za više uspjeha u budućnosti i hvala im na njihovoj stalnoj podršci.

“Honda je značajno uložila u hibridnu tehnologiju tijekom našeg partnerstva”, dodao je Christian Horner.

Ovo je osiguralo opskrbu konkurentnih pogonskih jedinica za oba tima, na čemu smo vrlo zahvalni. Naš zajednički cilj je nastaviti isporučivati ​​dominantne motore i postići najveći mogući uspjeh u sljedeće tri godine. Kako bismo to obilježili, veselimo se ponovnom postavljanju Hondinoga loga na bolide od Suzuke nadalje.”

“HRC logo na nosu i Hondin logo na bočnim stranama trkaćih bolida oba tima predstavljaju jake veze između Honde i Red Bull Grupe,” rekao je Koji Watanabe, voditelj jedinice za nadzor korporativnih komunikacija, Honda Motor Co., Ltd. i predsjednik Honda Racing Corporation.

“Kroz tehničku podršku koju pruža HRC, Honda će u potpunosti podržati izazove s kojima se ti bolidi suočavaju kako bi postali ‘najbrži na svijetu’.”

“Vrlo smo zadovoljni što će ovi strojevi biti predstavljeni na VN Japana, gdje Honda služi kao naslovni sponzor. Molimo vas da navijate za dva tima Red Bull Grupe koji se natječu s pogonskim jedinicama opterećenim Hondinim tehnologijama.”

Komentari

Vaš komentar