‘Hamilton u Red Bullu? Ne vidim gdje bi ga mogli smjestiti’

HOCH ZWEI/Guliver Image

Red Bullov šef F1 momčadi Christian Horner smatra da će ih suparnici početi brzo sustizati agresivnim razvojem bolida koji će biti posebno intenzivan kad Formula 1 stigne u Europu, a ujedno je i demantirao glasine da bi iduće godine mogli dovesti Lewisa Hamiltona.

Red Bull je prvi puta u svojoj povijesti, koja traje od 2005. godine nakon kupnje Jaguarove F1 momčadi, sezonu otvorio dvostrukom pobjedom, a samo su još 2011. godine sezonu otvorili s pobjedom iako nije bila dvostruka, piše MAXF1.net.

Da stvar bude još bolja za Red Bull, dvostruku pobjedu ostvarili su i na drugoj utrci sezone u Saudijskoj Arabiji gdje je poredak njihovih vozača bio obrnut od prve utrke, a većina suparnika smatra da će ih biti jako teško uhvatiti ove sezone.

S tim se ne slaže Horner koji misli da će se situacija promijeniti kad krene razvoj bolida, što se obično poklapa s europskim dijelom sezone.

“Apsolutno, a pravila su još uvijek relativno mlada, tek je druga godina ovih novih pravila,” rekao je Horner.

“Očekujem da ćemo vidjeti jako puno konvergencije tijekom godine i zaostaci će se smanjiti, tako da moramo skupljati bodove dok nam sunce trenutno sja, dok imamo konkurentan automobil i samo nastaviti pritiskati tijekom sezone.”

“Mislim da su neke od utrka bile fantastične. Mislim da smo ponovno vidjeli sjajnu utrku [u Saudijskoj Arabiji] između naša dva vozača. Ako imate dva dominantna automobila, ako se ta dva automobila utrkuju, onda mislim da to samo po sebi stvara spektakl.”

“Ali ne sumnjam da će se suparnici brzo i agresivno vratiti, pogotovo kad se vratimo u europsku sezonu, gdje počinju dolaziti novi dijelovi.”

“Slušamo o velikim unapređenjima Mercedesa, siguran sam da Ferrari također nije zadovoljan svojom trenutnom pozicijom, tako da u potpunosti očekujemo da će se stvari brzo uskladiti nakon što se vratimo u Europu.”

Budući da Hamilton još nije potpisao novi ugovor s Mercedesom koji ni ove godine ne konkurira za pobjede, pojavile su se glasine da bi sedmerostruki svjetski prvak mogao prijeći u Red Bull.

Ali Horner je bio odlučan i demantirao takvu mogućnost, barem zasad.

“Gledajte, mislim da je ono što je Lewis postigao u Formuli 1 bez premca, ali jako smo zadovoljni s vozačima koje imamo, predani su kao par ne samo za ovu sezonu, već i za sljedeću sezonu,” rekao je Horner.

“Ne vidim gdje bismo mogli smjestiti Lewisa, ali siguran sam da će [Mercedes] riješiti svoje probleme i sigurno ih još ne otpisujemo.”

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare