Evo tko su suci elitne skupine HNL-a i koliko će zarađivati

Hrvatska 6. srp 20239:14 0 komentara
Anke Waelischmiller/Sven Simon/picture-alliance/dpa/AP Images

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na prijedlog Komisije nogometnih sudaca donio je odluku o listi sudaca, pomoćnih sudaca i VAR sudaca za nadolazeću sezonu SuperSport HNL-a...

Već godinama najpoznatiji, ali često i kontroverzni hrvatski sudac Ivan Bebek od nove sezone SuperSport HNL-a sudit će samo u VAR sobi.

Po završetku protekle sezone otišao je u sudačku mirovinu što se suđenja na travnjaku tiče i najavio kako će karijeru nastaviti kao VAR sudac. To je u najnovijem Glasniku HNS-a i potvrđeno. Bebek se našao na listi VAR sudaca kojih će biti ukupno 16.

Mnogi od njih pripadaju i Elitnoj skupini, a nju čine Dario Bel, Ante Čulina, Mateo Erceg, Fran Jović, Patrik Kolarić, Igor Pajač, Duje Strukan, Ante Terzić, Jakov Titlić, Mario Zebec i Ivana Martinčić.

Iz Elitne je skupine od jačih imena ispao Tihomir Pejin.

Također, Izvršni je odbor donio i odluku o visini naknada službenim osobama u sezoni 2023./24. Suci u HNL-u će po utakmici dobivati 500 eura, pomoćnici i VAR suci po 280, AVAR suci 140, četvrti suci 120 te kontrolori suđenja i delegati po 200 eura.

Josip Brezni će i dalje biti povjerenik, disciplinski sudac ostaje Alan Klakočer, za određivanje sudaca opet je određen Ivan Novak, a kontrolora suđenja Ante KulušićJurica Jurjević je povjerenik za sigurnost.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!