Ivković za SK: To je najveća enigma ovog Dinama!

Champions League 20. srp 202217:25 > 17:261 komentar
Luka Stanzl via Xinhua

Tomislav Ivković, proslavljeni golman jedan je od onih koji se neće 'cifrati'. Uvijek izravan, njegove su misli jasne i konkretne. Dinamo, u kojem je počeo, ali u kojem nikad do kraja nije dobio svojih pet minuta, pažljivo prati. Makedonski prvak Shkupi je natjerao Dinamove čelnike na nemiran san i mnoge upitnike.

“Sve je još uvijek u Dinamovim rukama. Plavi imaju kvalitetu koja u ovakvim dvobojima kada se igraju dvije utakmice na kraju ispliva. No, mislim da su se nepotrebno doveli u ovu situaciju. Ponavljam Dinamo će se sve pitati, i taj gol u gostima više nema važnost što također ide na konto bolje momčadi”, rekao je svoje uvodno razmišljanje Tomo Ivković nakon 2:2 u Maksimiru.

Dosta toga nije štimalo.

“Vidljivi su problemi na početku sezone. Klub je doveo igrače za koje misli da su mu neophodni. No, zasad to ne izgleda dobro, prije svega jer momčad nije standardizirana. Ono što je u utorak bilo vidljivo je da je u sredini nedostajao jedan igrač. I taj Brazilac Queven koji je zabio prvi gol je ispao bolji nego što zapravo jest.”

Nije Ivković tu želio sakriti svoju misao.

Drmić i Petković ne mogu igrati zajedno, vidljivo je to od prve utakmice. Ja Drmića vidim kao dobrog napadača i od njega očekujem da postigne 25 golova u sezoni. No, ne u kombinaciji s Petkovićem. Tu pati ostali dio igre. Na treneru je da ih uklopi, jer riječ je o klasama. Trener PSG-a igra naprijed s Mbapeom, Messijem i Neymarom. Ali mora naći trojicu koja če moći podnijet taj teret defanzivne igre. Pa i njema ne ide baš onako kako su si zamislili.”

Vidio je Ivković još problema.

Oršić je bio najbolji Dinamov igrač prošle sezone, postigao je puno važnih golova. Kasnije se priključio, no on u formu može samo doći kroz utakmice. Meni je veći problem Ivanušec. Nakon ozljede i pauze on se nije vratio na svoj nivo te se doveo u situaciju da se mora izboriti za svoje mjesto.”

Veliki nam je upitnik Ljubičić?

“To je najveća enigma. Zašto od odličnog veznog igrača raditi lošeg beka. On ima motoriku, traži igru, uvijek je prisutan. Znam, Mišić je dobro završio sezonu, ali upravo je tu na treneru da sve posloži. Ono što Čačiću ne ide u prilog je vrijeme. On ga nema, jer u pravilu za Dinamovu stabilnost u sezoni neophodan je europski rezultat. A ti si se već nakon jedne utakmice doveo u stanje straha. Naravno, Dinamo ima veliko iskustvo, puno je tu igrača koji su igrali i teške europske utakmice. Neće ih atmosfera u Skopju iznenaditi ili sputati.”

Dakle, poruka za kraj.

“Trener ima igrače i samo ih treba točno posložiti na svoja mjesta. I osjetiti bilo, tko je u tom trenutku u najboljoj formi bez obzira kako se preziva, taj mora biti na travnjaku. Ništa još nije izgubljeno, niti je katastrofično. Samo prava momčad mora istrčati na travnjak.U Dinamu ne bi smio nitko biti povlašten. Dakle, ako se ide u kompromise oko odabira momčadi onda to u pravilu završava loše.”

Komentari

Vaš komentar