SKener: Olićev ruski rulet

Igor Flak 26. tra 202114:19 0 komentara
FrankHoermann/SVEN SIMON/picture-alliance/dpa/AP Images

Sigurno je da će sljedeće tri utakmice za Ivicu Olića biti i te kako važne, a možda i ključne.

Ivica Olić postaje novi trener CSKA i napušta mjesto pomoćnika Zlatka Dalića! Vijest koja je bila nemalo iznenađenje, s obzirom da je Oliću prvi dodir s trenerskim poslom upravo asistiranje u reprezentativno vodama, koje ne nude praktičan rad svakaga dana. No, što više u ovom svijetu, pa tako i nogometnom može postati iznenađenje.

Ivica Olić je kao nogometaš u dresu CSKA osvojio Kup Uefe 2005. godine. Postao je ljubimac navijačke skupine – Konja, a Vladimir Putin ga je u Kremlju odlikovao visokim ruskom ordenom za prijateljstvo. Sve to je bila odskočna daska da Ivica Olić, iako bez iskustva vođenja seniorskog pogona dobije posao u moskovskom klubu koji uvijek ima visoke ciljeve.

Uvijek se u takvoj situaciji postavljaju dva osnovna pitanja. Prvo – kako odbiti jedan atraktivan klub i posao. Drugo – jesam li ja spreman za takav posao? Sigurno je i Olić imao barem na trenutak dvojbu. No, nije niti prvi niti posljednji, koji brzo nakon kopački želi na trenersku klupu, vjerojatno i svjestan svih rizika koji se skrivaju iza te odluke.

Nakon tri uzastopna poraza u sedam dana (jedan u Kupu) jedan od kolega je pitao – hoće li Ivica Olić izdržati na klupi CSKA do kraja sezone? Taj odgovor znaju samo ljudi koji su ga doveli, jer vjerojatno su imali neki plan. Logično bi bilo da su planirali nešto duže jer Olić je tek početnik, a uostalom nije slagao ovu momčad, te bez obzira na ishod sezone krenuti s Hrvatom u novu sezonu.

No, pustimo mi logiku, do kraja nogometnog prvenstva Rusije ostalo je tri kola, a s dva uzastopna poraza CSKA je kompromitirao prigodu da se dokopa kvalifikacija za Ligu prvaka. Čini se da će se boriti za mjesto u novoj Uefinoj Konferencijskoj ligi koja starta od nove sezone.

Sigurno je da će sljedeće tri utakmice za Ivicu Olića biti i te kako važne, a možda i ključne. Pozicija na tablici, ali dojam u ovih desetak utakmica koliko će Olić voditi CSKA u ovoj sezoni će nedvojbeno biti ključan.

Olić je nedvojbeno zaigrao na startu svoje trenerske karijere jedan ruski rulet. Samo je pitanje gdje će završiti metak.

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!