Mikaela Shiffrin oborila rekord i slavila u Soldeu

Alpsko skijanje 19. ožu 202313:10 0 komentara
Guliver images

Amerikanka Mikaela Shiffrin ostvarila je 88. pobjedu u Svjetskom kupu i 14. ovu sezone u nedjelju kada je pobijedila u zadnjem veleslalomu za skijašice na završnici u Soldeu.

Druga je u zadnjem veleslalomu sezone bila Norvežanka Thea Louise Stjernesund sa šest stotinki zaostatka, a treća je Kanađanka Valerie Grenier sa 20 stotinki sporijim vremenom.

Shiffrin je već ranije osigurala mali Kristalni globus u ovoj disciplini i nakon današnje pobjede sakupila je 800 bodova. Na drugo mjesto je u poretku skijašica u veleslalomu zasjela je Švicarka Lara Gut Behrami koja je danas bila četvrta, sa 532 boda, dok je treća Marta Bassino. koja je danas bila šesta, sa 515 bodova. Druge dvije konkurentice u borbi za drugo mjesto Petra Vlhova i Talijanka Federica Brignone nisu se uspjele plasirati u drugu vožnju pa su u poretku veleslalomašica zauzele četvrto (486) i peto mjesto (476).

Shiffrin je ovom pobjedom postala najbolja veleslalomašica u povijesti. Postigla je taj status obaranjem rekordnog broja pobjeda (21) koji je držala Austrijanka Vreni Schneider.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!